Портокалово пилешко месо на фурна

Необходими продукти:
- 8 обезкостени пилешки бутчета
- фина морска сол и черен пипер на вкус
- 1-2 супена лъжица зехтин
- 1 чаена чаша прясно изцеден портокалов сок
- 1/2 чаена чаша кафява захар
- 4 нарязани скилидки чесън
- 2 супени лъжици портокалови кори
- 1 чаша пилешки бульон
- 1 обелен и настърган корен джинджифил
- листенца магданоз и портокал за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса и овкусете пилешките бутчета със сол и черен пипер. В тиган сгорещете зехтина и запържете месото, сложете го в тавичка. Смесете в купа портокаловите кори и сок, бульона, захарта, чесъна, джинджифила, разбъркайте и сипете в същата мазнина.
Оставете сосът да се редуцира и го разпределете върху пилешкото. Запечете ястието за 25-30 минути, поднесете го топло, гарнирано с портокалови резенчета и нарязан магданоз.
Добър апетит!
Източник: www.foodiecrush.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
НЕСТИ ДАНТЕ ДУШ ГЕЛ ДОЛЧЕ ВИВЕРЕ КАПРИ 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Див портокал помага при болки в ставите
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Коктейл с кола, джин и портокал
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
- Червен портокал, Кървав портокал
Коментари към Портокалово пилешко месо на фурна