Портокалови ореховки с лешници и бадеми

Необходими продукти:
- 250 грама пълнозърнесто брашно
- 200 грама смлени лешници
- 100 грама смлени бадеми
- 170 грама студено масло
- 120 грама захар
- 1 яйце
- 1 грам суха мая
- 100 грама настърган шоколад
- щипка сол
- 1 супена лъжица портокалови кори
- 150 грама цели лешници
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното и прибавете солта, захарта, маята, смлените ядки. Прибавете маслото, нарязано на парченца и разбъркайте. Сложете яйцето, шоколада, портокаловите кори и направете тесто.
Загрейте фурната на 200 градуса. Застелете тава с незалепваща хартия и разделете тестото на равни части. Оформете топчета и във всяко сложете по един цял лешник.
Подредете в тавата и запечете сладките за 10 минути до златисто. Охладете, подредете и поднесете. По желание съхранете в херметически буркани.
Да ви е сладко!
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
ПРАНАРОМ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Овесени бисквитки с мед и кокос
- Орехово брауни с кафе и шоколад
- Бразилски орех за здраве и стройна фигура
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Шоколадови бисквити с глазура и сушени вишни
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Сурова плодова каша с пшеничен зародиш и орехи
- Печени ябълки с мед и орехи
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
Коментари към Портокалови ореховки с лешници и бадеми