Портокалови ореховки с лешници и бадеми
Необходими продукти:
- 250 грама пълнозърнесто брашно
- 200 грама смлени лешници
- 100 грама смлени бадеми
- 170 грама студено масло
- 120 грама захар
- 1 яйце
- 1 грам суха мая
- 100 грама настърган шоколад
- щипка сол
- 1 супена лъжица портокалови кори
- 150 грама цели лешници
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното и прибавете солта, захарта, маята, смлените ядки. Прибавете маслото, нарязано на парченца и разбъркайте. Сложете яйцето, шоколада, портокаловите кори и направете тесто.
Загрейте фурната на 200 градуса. Застелете тава с незалепваща хартия и разделете тестото на равни части. Оформете топчета и във всяко сложете по един цял лешник.
Подредете в тавата и запечете сладките за 10 минути до златисто. Охладете, подредете и поднесете. По желание съхранете в херметически буркани.
Да ви е сладко!
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Кедър
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Черен орех
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
Коментари към Портокалови ореховки с лешници и бадеми