Салата от тиквички с орехи
Необходими продукти:
400 грама тиквички
50-70 грама орехови ядки (или лешници)
4 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица винен оцет
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете тиквичката, ако кората й е много дебела. След това нарежете на тънки парчета с помощта на белачка за зеленчуци. Може да използвате и остър нож за целта, важното е ивиците да бъдат тънки.
Сложете ги в купа и подправете със сол и смлян черен пипер. Налейте зехтина и оцета.
Разбъркайте старателно, с ръце е по-удобно.
Оставете салата да престои 20 минути или по-дълго, за да се маринова.
След това внимателно отцедете течността и сложете тиквичките в чиния.
Поръсете с натрошени орехи или лешници. Посоченото количеството не е задължително, сложете на вкус. Вариант е да използвате също кедрови ядки или бадеми.
Добър апетит!
Снимки: kalabasa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Орехи - ползи и вреди
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата от маслини и лук
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Черен орех
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
Коментари към Салата от тиквички с орехи