Салата от тиквички с орехи

Необходими продукти:
400 грама тиквички
50-70 грама орехови ядки (или лешници)
4 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица винен оцет
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете тиквичката, ако кората й е много дебела. След това нарежете на тънки парчета с помощта на белачка за зеленчуци. Може да използвате и остър нож за целта, важното е ивиците да бъдат тънки.
Сложете ги в купа и подправете със сол и смлян черен пипер. Налейте зехтина и оцета.
Разбъркайте старателно, с ръце е по-удобно.
Оставете салата да престои 20 минути или по-дълго, за да се маринова.
След това внимателно отцедете течността и сложете тиквичките в чиния.
Поръсете с натрошени орехи или лешници. Посоченото количеството не е задължително, сложете на вкус. Вариант е да използвате също кедрови ядки или бадеми.
Добър апетит!
Снимки: kalabasa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
КУТИКУЛ КЕЪР писалка за кутикули 5 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехи - ползи и вреди
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната
- Тиквички с патладжан, чесън и пармезан
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
Коментари към Салата от тиквички с орехи