Салата от тиквички с орехи

Необходими продукти:
400 грама тиквички
50-70 грама орехови ядки (или лешници)
4 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица винен оцет
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете тиквичката, ако кората й е много дебела. След това нарежете на тънки парчета с помощта на белачка за зеленчуци. Може да използвате и остър нож за целта, важното е ивиците да бъдат тънки.
Сложете ги в купа и подправете със сол и смлян черен пипер. Налейте зехтина и оцета.
Разбъркайте старателно, с ръце е по-удобно.
Оставете салата да престои 20 минути или по-дълго, за да се маринова.
След това внимателно отцедете течността и сложете тиквичките в чиния.
Поръсете с натрошени орехи или лешници. Посоченото количеството не е задължително, сложете на вкус. Вариант е да използвате също кедрови ядки или бадеми.
Добър апетит!
Снимки: kalabasa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
КАЙСИЕВИ ЯДКИ СУРОВИ 150 г СТЕЛ АРГО
МАЙРА ОЙЛС МАСЛО ЗА ЛИЦЕ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА 30 мл
ЕТЕРИКА РЕГЕНЕРИРИРАЩО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ 22 мл
МАСЛО ОТ ХИМАЛАЙСКИ КАЙСИИ 100 мл ENERGY GROUP
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Орехи - ползи и вреди
- Накиснете листата от глухарче във вода, за да премахнете горчивия им вкус
- Полезни и вредни свойства на марулята
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Ядки за закуска за остър ум дори в напреднала възраст
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
Коментари към Салата от тиквички с орехи