Портокалова пита-флан с ядливи цветя
Този десерт е идеален за специални събития. Декорирайте с красиви ядливи цветя, резени цитрусови плодове и фини парчета нежно топящ се шоколад.
Необходими продукти:
- 1/2 чаша захар
- 1-2 портокала, настъргани и изстискани
- 4 яйца
- 1 чаша обезмаслено прясно мляко
- 2/3 чаша нискомаслено прясно мляко + 1/3 чаша готварска сметана
- 1/4 чаша захар
- щипка сол
за декорация:
- ядливи цветя
- черен шоколад
- резени цитрусови плодове
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 160 градуса. Сложете тавичка за пай в голяма дълбока тава.
Загрейте в голям тиган 1/2 чаша захар и варете, без да разбърквате, докато се получи карамел. Изсипете го равномерно в тавата за пай. В голяма купа разбъркайте до хомогенност портокаловите корички и сок, яйцата, млякото, готварската сметана, 1/4 чаша захар и солта и изсипете сместа в тавичката за пай. Напълнете дълбоката тава с вода до средата на формата за пай.
Изпечете плодовата пита за около 55 минути или до готовност. Внимателно я извадете от формичката за пай и оставете да се охлади върху телена поставка. Покрийте и оставете да престои от 4 до 24 часа. Сервирайте, като декорирате с ядливи цветя, цитрусови плодове или друго по избор.
Да ви е сладко!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВЕИНОФИТОЛ капсули * 30
НЮФЛЕКС загряващ гел 120 мл
ЛАДРОМЕ РОЛ ОН С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА УМСТВЕНА ЕНЕРГИЯ 10 мл
УЕЙТ МЕНИДЖЪР ДРИНК МИКС С ПЛОДОВ ВКУС саше * 30 NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!ДУШ МАСЛО С ПОРТОКАЛ И КАРДАМОН 400 мл SO!FLOW
НовКРЕМ ЗА ТЯЛО АНТИ - ЕЙДЖ С АЗИАТСКА ЦЕНТЕЛА 250 мл VOM PULLACH HOF
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Див портокал помага при болки в ставите
- Арабска салата
- Коктейл Мимоза с червен портокал
- Портокалов млечно-сметанов крем-десерт
- Пай с тиквички и моркови
- Студен пунш от лимони и портокали с шампанско
- Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел
- Постен овчарски пай с гъби
- Пръчици ябълков пай с домашен сос карамел
- Пай с праскови, джинджифил и канела
Коментари към Портокалова пита-флан с ядливи цветя