Понички с млечен крем
Необходими продукти:
- 700 грама брашно
- 2 яйца
- 3 чаени чаши прясно мляко
- 1 супена лъжица захар
- 1/2 чаена чаша олио
- 10 грама мая (суха)
- щипка сол
- щипка ванилия
- 100 грама пудра захар
- 400 грама кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
Затоплете две чаши от млякото и към него прибавете маята, щипка сол, лъжица захар и малко ванилия. Разбъркайте и тогава чукнете двете яйца в сместа. Разбийте и добавете 500 грама от брашното, което пресейте преди това. Замесете тесто, оставете го за час-два на топло място (точното време зависи от температурата на помещението).
Докато то втасва, се заемете с направата на крема.
Третата чаша прясно мляко смесете с кондензираното. Добавете останалото брашно и разбийте добре. Поставете съда върху котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти.
Тестото вече ще е втасало, разточете го не по-дебело от сантиметър и изрежете кръгчета с чаша или формичка за дребни сладки.
Изрезките превърнете в топка, която също разточете и от нея направете от кръгчета.
Когато кремът се охлади, разпределете по малко (около 1 чаена лъжица, количеството зависи от големината на основата) от него върху всяко кръгче тесто, което сте сплескали леко. Затворете пълнежа, оформяйки понички.
Изпържете ги в горещо олио от двете страни. Мазнината трябва да ги покрива наполовина.
Притиснете ги леко, за да се изпържат по-добре.
Щом се образува коричка, извадете ги върху хартия, за да поеме тя излишната мазнина (чието количество е необходимо да следите и поддържате по време на термичната обработка).
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Веган понички със сладък картоф
- Понички с вишнев мармалад
- Домашни рецепти за гръцки понички локумадес
- Понички с мая и кисело мляко
- Бананови понички с прясно мляко
- Солени понички с елда и гъби
- Солени печени понички
- Понички с дулсе де лече
- Италиански понички
- Понички с млечна ванилова глазура
Коментари към Понички с млечен крем