Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Понички с лимонов крем

Понички с лимонов крем

Понички с лимонов крем - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 600 грама брашно
  • 300 грама захар
  • 3 яйца
  • 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 1/4 чаена чаша вода
  • 8 супени лъжици краве масло
  • 2,5 чаени лъжици суха мая
  • 1,5 чаени лъжици сол
  • олио

За плънката:

  • 300 грама захар
  • 110 грама масло
  • 6 жълтъка
  • кората на 2 лимона
  • 1/2 чаена чаша лимонов сок

 

Начин на приготвяне:

Смесете прясното мляко с маята и водата. Оставете комбинацията за няколко минути, след което в нея добавете солта, захарта, яйцата и брашното. Разбийте на ниска скорост до получаването на тесто.

Маслото (предварително размекнато) нарежете на кубчета и ги сложете постепенно в тестото. Разбийте до еднородност и приберете в хладилника за една нощ.

На следващия ден го разточете. Пластът да бъде с дебелина 1,5 сантиметра. От него изрежете големи кръгчета и ги подредете в набрашнена тава. Покрийте с найлоново фолио и оставете за 2,5-3 часа, за да втасат.

Когато това стане, изпържете в от двете страни (не повече от 2-3 минути) в силно нагорещено олио и извадете върху хартия.

Смесете 1/2 чаена чаша захар с настърганата кора на два лимона. В тази смес оваляйте всяка от поничките и оставете да се охладят.

Крема направете, като разбиете останалата захар с жълтъците и налеете цитурсовия сок. Разбийте до получването на еднородна консистенция.

Съда със сместа поставете на водна баня, докато кремът се сгъсти. (цветът ще стане светложълт).

Тогава свалете от котлона и постепенно добавете маслото, като разбърквате. Приберете в хладилника след това.

Продупчете всяка от поничките и напълнете с крема, използвайки шприц.

 

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети