Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Понички с ароматна цитрусова захар и канела

Понички с ароматна цитрусова захар и канела

Понички с ароматна цитрусова захар и канела - изображение

Необходими продукти:

  • 7 грама суха мая
  • 500 грама брашно
  • 70 грама пудра захар
  • 300 милилитра прясно мляко
  • 80 грама масло
  • корите от един портокал и един лимон
  • 500 милилитра мазнина за пържене
  • 100 грама фина кафява захар
  • 1 чаена лъжица канела

 

Начин на приготвяне:

Затоплете прясното мляко и изсипете в него сухата мая. Изчакайте около 20 минути, докато се образуват мехурчета.

В голяма купа пресейте брашното, сложете щипка сол, добавете пудрата захар, маслото и маята.

Замесете гладко тесто, което оставете за час на топло място.

След това омесете още веднъж и накъсайте на малки парчета. Оформете ги като топчета, покрийте с кърпа и оставете така за още един час.

Смесете кафявата захар със ситно настърганите цитрусови кори и канелата.

В дълбок тиган сгорещете олио. Направете дупка в средата на топчетата тесто и изпържете поничките в мазнината до образуване на златиста коричка.

Готовите изваждайте с помощта на решетъчна лъжица, оваляйте ги (или поръсете) в ароматната захар и да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети