Понички с ароматна цитрусова захар и канела
Необходими продукти:
- 7 грама суха мая
- 500 грама брашно
- 70 грама пудра захар
- 300 милилитра прясно мляко
- 80 грама масло
- корите от един портокал и един лимон
- 500 милилитра мазнина за пържене
- 100 грама фина кафява захар
- 1 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Затоплете прясното мляко и изсипете в него сухата мая. Изчакайте около 20 минути, докато се образуват мехурчета.
В голяма купа пресейте брашното, сложете щипка сол, добавете пудрата захар, маслото и маята.
Замесете гладко тесто, което оставете за час на топло място.
След това омесете още веднъж и накъсайте на малки парчета. Оформете ги като топчета, покрийте с кърпа и оставете така за още един час.
Смесете кафявата захар със ситно настърганите цитрусови кори и канелата.
В дълбок тиган сгорещете олио. Направете дупка в средата на топчетата тесто и изпържете поничките в мазнината до образуване на златиста коричка.
Готовите изваждайте с помощта на решетъчна лъжица, оваляйте ги (или поръсете) в ароматната захар и да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашни рецепти за гръцки понички локумадес
- Понички с вишнев мармалад
- Безглутенови понички с боровинки и лимон
- Печени понички с ябълки и канела
- Пържени бананови хапки
- Сиропирани понички с мая (без захар)
- Бананови понички с прясно мляко
- Шоколадови понички на фурна
- Печени понички от парено тесто със сметанов крем и шоколадова глазура
- Понички с млечна ванилова глазура
Коментари към Понички с ароматна цитрусова захар и канела