Понички със зелен лук
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша растително олио
- зелен лук на вкус
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- щипка сол
- 1 яйце
- 30 грама краве масло
- 3 супени лъжици високомаслено прясно мляко (3,2%)
- 1 чаена чаша пшенично брашно
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцето с 3 лъжици прясно мляко, добавете размекнатото масло.
Нарежете зеления лук, сложете го в сместа заедно със сухите съставки (брашното с бакпулвера и щипка сол).
Направете тесто, оставете го за 20 минути. След това оформете от него малки топчета, които и изпържете в силно сгорещено олио, което трябва да покрива изцяло поничките (или използвайте фритюрник).
Готовите изваждайте върху хартия, тя ще поеме излишната мазнина.
Преди да поднесете поничките, нека се охладят малко. Прекрасно се допълват от различни сосове.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gurmanic.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Веган понички със сладък картоф
- Домашни рецепти за гръцки понички локумадес
- Понички с вишнев мармалад
- Печени понички от парено тесто със сметанов крем и шоколадова глазура
- Испански десерт Чурос с шоколадов сос
- Понички с ягодов пълнеж и пудра захар
- Бананови понички с прясно мляко
- Понички с мая и кисело мляко
- Солени понички с елда и гъби
- Безглутенови понички с боровинки и лимон
Коментари към Понички със зелен лук