Понички със зелен лук
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша растително олио
- зелен лук на вкус
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- щипка сол
- 1 яйце
- 30 грама краве масло
- 3 супени лъжици високомаслено прясно мляко (3,2%)
- 1 чаена чаша пшенично брашно
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцето с 3 лъжици прясно мляко, добавете размекнатото масло.
Нарежете зеления лук, сложете го в сместа заедно със сухите съставки (брашното с бакпулвера и щипка сол).
Направете тесто, оставете го за 20 минути. След това оформете от него малки топчета, които и изпържете в силно сгорещено олио, което трябва да покрива изцяло поничките (или използвайте фритюрник).
Готовите изваждайте върху хартия, тя ще поеме излишната мазнина.
Преди да поднесете поничките, нека се охладят малко. Прекрасно се допълват от различни сосове.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gurmanic.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Безглутенови понички от оризово брашно
- Понички с ягодово сладко
- Безглутенови понички с боровинки и лимон
- Домашни рецепти за гръцки понички локумадес
- Понички с ягодов пълнеж и пудра захар
- Шоколадови понички на фурна
- Понички с вишнев мармалад
- Понички с кафе
- Понички с ягодов и млечен крем
- Картофени понички с чесън, лук и ароматен сос
Коментари към Понички със зелен лук