Понички със зелен лук
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша растително олио
- зелен лук на вкус
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- щипка сол
- 1 яйце
- 30 грама краве масло
- 3 супени лъжици високомаслено прясно мляко (3,2%)
- 1 чаена чаша пшенично брашно
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцето с 3 лъжици прясно мляко, добавете размекнатото масло.
Нарежете зеления лук, сложете го в сместа заедно със сухите съставки (брашното с бакпулвера и щипка сол).
Направете тесто, оставете го за 20 минути. След това оформете от него малки топчета, които и изпържете в силно сгорещено олио, което трябва да покрива изцяло поничките (или използвайте фритюрник).
Готовите изваждайте върху хартия, тя ще поеме излишната мазнина.
Преди да поднесете поничките, нека се охладят малко. Прекрасно се допълват от различни сосове.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gurmanic.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ ДУШ ГЕЛ ДОНЪТ 473 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Понички от хляб с конфитюр от ягоди
- Безглутенови понички от оризово брашно
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Понички с пълнеж от сладко
- Понички с ягодов и млечен крем
- Понички от извара
- Меню за Свети Валентин: Понички сърце
- Канелени понички с рикота и мед
- Понички с кондензирано мляко
- Ябълкови кръгчета с канела
Коментари към Понички със зелен лук