Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Понички със зелен лук

Понички със зелен лук

Понички със зелен лук - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша растително олио
  • зелен лук на вкус
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • щипка сол
  • 1 яйце
  • 30 грама краве масло
  • 3 супени лъжици високомаслено прясно мляко (3,2%)
  • 1 чаена чаша пшенично брашно


Начин на приготвяне:

Разбийте яйцето с 3 лъжици прясно мляко, добавете размекнатото масло.

Нарежете зеления лук, сложете го в сместа заедно със сухите съставки (брашното с бакпулвера и щипка сол).

Направете тесто, оставете го за 20 минути. След това оформете от него малки топчета, които и изпържете в силно сгорещено олио, което трябва да покрива изцяло поничките (или използвайте фритюрник).

Готовите изваждайте върху хартия, тя ще поеме излишната мазнина.

Преди да поднесете поничките, нека се охладят малко. Прекрасно се допълват от различни сосове.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gurmanic.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети