Понички от рикота с ванилия

Необходими продукти:
- 250 грама рикота (може да замените с извара)
- 2 яйца
- 1 чаена чаша пшенично брашно
- 1 чаена лъжица сода за хляб
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица кристална захар
- ванилия на вкус и по желание
- олио
- пудра захар
Начин на приготвяне:
Смесете рикотата с яйцата и брашното, в което сте сложили содата, солта и захарта. Добавете ванилия на вкус и направете лепкаво тесто.
Намокрете ръцете си и оформете малки топчета от него, изпържете ги в горещо олио (може да използвате фритюрник).
Необходими са около 2 минути, за да се превърнат в златисти топчета, които изваждайте върху хартия (тя ще поеме мазнината).
Щом се охладят, поръсете с пудра захар.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: allrecipes.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашни рецепти за гръцки понички локумадес
- Испански десерт Чурос с шоколадов сос
- Сиропирани понички с мая (без захар)
- Понички от хляб с конфитюр от ягоди
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Понички с млечна ванилова глазура
- Понички с пълнеж от сладко
- Понички с ягодов и млечен крем
- Понички от извара
- Меню за Свети Валентин: Понички сърце
Коментари към Понички от рикота с ванилия