Подлучен телешки стек в ароматно масло и вино

Необходими продукти:
- 500 грама телешко месо
- 2 глави червен лук
- сол, черен пипер, кимион
- няколко стръка прясна мента
- 2 стръка прясна мащерка
- 20 грама краве масло
- 100 милилитра червено вино
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на порции и го подправете със сол, черен пипер и кимион според вкуса ви. В тиган разтопете маслото и запържете ментата и мащерката.
Гответе 3-4 минути, колкото да пуснат ароматите си. Извадете подправките и прибавете месото. Намалете мощността на котлона и запечатайте местото за 10 минути от всяка страна.
Обелете и нарежете лука на полумесеци, прибавете го към телешкото месо, налейте виното и задушете ястието за 40 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.kuechengoetter.de
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Пилешко филе с мед и лимон
- Панирани пилешки пържоли от бут с бяло вино
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
Коментари към Подлучен телешки стек в ароматно масло и вино