Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Подлучен телешки стек в ароматно масло и вино

Подлучен телешки стек в ароматно масло и вино

Подлучен телешки стек в ароматно масло и вино - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама телешко месо
  • 2 глави червен лук
  • сол, черен пипер, кимион
  • няколко стръка прясна мента
  • 2 стръка прясна мащерка
  • 20 грама краве масло
  • 100 милилитра червено вино


Начин на приготвяне:


Нарежете месото на порции и го подправете със сол, черен пипер и кимион според вкуса ви. В тиган разтопете маслото и запържете ментата и мащерката.

Гответе 3-4 минути, колкото да пуснат ароматите си. Извадете подправките и прибавете месото. Намалете мощността на котлона и запечатайте местото за 10 минути от всяка страна.

Обелете и нарежете лука на полумесеци, прибавете го към телешкото месо, налейте виното и задушете ястието за 40 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете.

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.kuechengoetter.de

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиАлтернативна медицинаЕ-тата в хранитеПроизводителиИсторияБотаника