Подлучен телешки стек в ароматно масло и вино
Необходими продукти:
- 500 грама телешко месо
- 2 глави червен лук
- сол, черен пипер, кимион
- няколко стръка прясна мента
- 2 стръка прясна мащерка
- 20 грама краве масло
- 100 милилитра червено вино
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на порции и го подправете със сол, черен пипер и кимион според вкуса ви. В тиган разтопете маслото и запържете ментата и мащерката.
Гответе 3-4 минути, колкото да пуснат ароматите си. Извадете подправките и прибавете месото. Намалете мощността на котлона и запечатайте местото за 10 минути от всяка страна.
Обелете и нарежете лука на полумесеци, прибавете го към телешкото месо, налейте виното и задушете ястието за 40 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.kuechengoetter.de
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Пилешко филе с мед и лимон
- Свински пържоли с мед, соев сос и чесън
- Свински пържоли на тиган с гъби и сос
Коментари към Подлучен телешки стек в ароматно масло и вино