Подкова с кашкавал и вкусен пълнеж
Необходими продукти:
за тестото:
- 320 грама брашно
- 30 грама масло
- 125 милилитра прясно мляко
- 125 милилитра вода
за плънката:
- 160 грама настърган чедър
- 4 нарязани ситно кисели краставички
- 1/2 глава лук
- 1 нарязана червена чушка
- 50 грама зелени маслини без костилка
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната предварително. Пресейте брашното в купа, добавете маслото и разбъркайте с ръка. Налейте водата, прясното мляко и направете меко тесто. Оставете го да почине 30 минути, след което разточете във формата на правоъгълник с дебелина около 1.5 сантиметра.
Смесете всички продукти за плънката, разбъркайте и я разпределете по кората. Завийте на руло, леко притеснете и свийте на две, така че да придобие формата на подкова. Глазирайте със зехтин, поръсете с допълнително кашкавал и изпече до готовност. Охладете, разрежете и поднесете.

Добър апетит!
Източник: www.elrecetariodemari.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Канелени сладки с мед
- Бързи питки без месене
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тутманик
- Пълнен шаран със сушени сини сливи и орехи
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Подкова с кашкавал и вкусен пълнеж