Плосък хляб със сирене и чесън
Необходими продукти:
За тестото:
- 1 1/2 чаени чаши хладка вода
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 1/4 чаени лъжички сол
- 3 1/2 чаени чаши брашно
- 1 супена лъжица инстантна мая
- 4 супени лъжици сушени билки /по избор/
За плънката:
- 2 чаени чаши натрошено сирене
- 8 скилидки чесън, обелени и нарязани
За поръсване:
- сушени билки по избор
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете всички съставки за тестото.
- Разбийте с миксер на висока скорост за около 1 минута, използвайки приставките за тесто.
- Добавете сиренето и чесъна и разбъркайте с дървена лъжица, колкото да се разпределят равномерно.
- Подмажете със зехтин дъното и стените на тавичка с приблизителни размери 23/33 сантиметра.
- Изсипете тестото в нея, покрийте и оставете да втасва на стайна температура в продължение на 1 час.
- Поръсете със сушени билки и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30-40 минути до златисто кафяв цвят.
- Извадете тавата от фурната, изчакайте 5 минути и обърнете хляба върху решетка, за да се охлади.
- Поднесете хляба топъл /но не горещ/ или със стайна температура.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
Коментари към Плосък хляб със сирене и чесън