Плосък хляб със сирене и чесън
Необходими продукти:
За тестото:
- 1 1/2 чаени чаши хладка вода
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 1/4 чаени лъжички сол
- 3 1/2 чаени чаши брашно
- 1 супена лъжица инстантна мая
- 4 супени лъжици сушени билки /по избор/
За плънката:
- 2 чаени чаши натрошено сирене
- 8 скилидки чесън, обелени и нарязани
За поръсване:
- сушени билки по избор
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете всички съставки за тестото.
- Разбийте с миксер на висока скорост за около 1 минута, използвайки приставките за тесто.
- Добавете сиренето и чесъна и разбъркайте с дървена лъжица, колкото да се разпределят равномерно.
- Подмажете със зехтин дъното и стените на тавичка с приблизителни размери 23/33 сантиметра.
- Изсипете тестото в нея, покрийте и оставете да втасва на стайна температура в продължение на 1 час.
- Поръсете със сушени билки и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30-40 минути до златисто кафяв цвят.
- Извадете тавата от фурната, изчакайте 5 минути и обърнете хляба върху решетка, за да се охлади.
- Поднесете хляба топъл /но не горещ/ или със стайна температура.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
НАУ ФУДС ЧЕСЪН БЕЗ МИРИС дражета * 100
ХЕРБА ФИКС ГОЛФИКС капсули * 60
ГРЕВИЯ БИОПЕРИН + ЧЕСЪН + КВЕРЦЕТИН + ВИТАМИН К1 + ЦИНК таблетки * 90
ЧЕСЪН СУПЕР КОНЦЕНТРАТ + РЕЙШИ капсули * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Тутманик
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Плосък хляб със сирене и чесън