Плодова пита от течно тесто
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 чаена чаша бяла захар
- 1 чаена чаша кефир/кисело мляко
- 1 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена лъжица сода
- плодове по избор (в случая е използвано киви)
- сол
- за поръсване: пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с чаша захар, добавете щипка сол и кефира/киселото мляко, в който/което сте изгасили содата. Следва брашното (почти цяла чаша) и разбъркайте. Тестото ще се получи немного гъсто. Изсипете го в предварително намазнена и набрашнена кексова форма и по повърхността подредете избраните плодове.
Изпечете плодовата пита във фурната за около 15-20 минути.
Поръсете с пудрата захар, щом се охлади.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ВАНИЛОВО КЕКСЧЕ snk80-202
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С ПЛОДОВЕ 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ШИПКА * 20 БИОПРОГРАМА
БУБА ДЕТСКИ МАГАЗИН СУПЕРМАРКЕТ LITTLE SHOPPING 008-911
ЧЕРЕН БЪЗ ПЛОД 50 г ЕКО ХЕРБ
СОЛГАР САО ПАЛМЕТО растителни капсули * 100
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Млечно смути със замразени плодове
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Кактус
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Как да разберем кои мандарини са сочни и сладки?
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Усукана сладка питка с течен шоколад
Коментари към Плодова пита от течно тесто