Плодова пита от течно тесто

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 чаена чаша бяла захар
- 1 чаена чаша кефир/кисело мляко
- 1 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена лъжица сода
- плодове по избор (в случая е използвано киви)
- сол
- за поръсване: пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с чаша захар, добавете щипка сол и кефира/киселото мляко, в който/което сте изгасили содата. Следва брашното (почти цяла чаша) и разбъркайте. Тестото ще се получи немного гъсто. Изсипете го в предварително намазнена и набрашнена кексова форма и по повърхността подредете избраните плодове.
Изпечете плодовата пита във фурната за около 15-20 минути.
Поръсете с пудрата захар, щом се охлади.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ШИПКА И КАРКАДЕ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
АЛИН ЧАЙ КОПЪР ПЛОДОВЕ 40 гр.
ЕКО БАЛАНС ВИТАМИНИ 39 ПЛОДОВЕ / ЗЕЛЕНЧУЦИ таблетки * 60
БИОХЕРБА БИЛКОВ ЧАЙ ГРЪДЕН БРОНХО ФИЛТЪР * 20
РЕГУЛАТПРО КИДС РЕГУЛАЦИУС солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!СУОНСЪН ГОРЧИВ ПЪПЕШ капсули 500 мг * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечно смути със замразени плодове
- Защо прасковите са полезни за здравето?
- Салак
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Гранадила - ползи за здравето
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Как да изгоним плодовите мушици от дома?
Коментари към Плодова пита от течно тесто