Плодова пита от течно тесто

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 чаена чаша бяла захар
- 1 чаена чаша кефир/кисело мляко
- 1 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена лъжица сода
- плодове по избор (в случая е използвано киви)
- сол
- за поръсване: пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с чаша захар, добавете щипка сол и кефира/киселото мляко, в който/което сте изгасили содата. Следва брашното (почти цяла чаша) и разбъркайте. Тестото ще се получи немного гъсто. Изсипете го в предварително намазнена и набрашнена кексова форма и по повърхността подредете избраните плодове.
Изпечете плодовата пита във фурната за около 15-20 минути.
Поръсете с пудрата захар, щом се охлади.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ШИПКА И КАРКАДЕ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
МИКО ВЕДЖИ прах 400 гр. DXN
Безплатна доставка за България!РАЙСКИ БАНАН ЛИОФИЛИЗИРАНИ ПЛОДОВЕ НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БИОХЕРБА БИЛКОВ ЧАЙ АНТИХОЛЕСТЕРОЛ ФИЛТЪР * 20 бр.
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!КОРИАНДЪР ПЛОД 500 г СТЕЛ АГРО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Бърз кекс с кондензирано мляко
- Десерт с чиа и прясно мляко
Коментари към Плодова пита от течно тесто