Плодова пита от течно тесто

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 чаена чаша бяла захар
- 1 чаена чаша кефир/кисело мляко
- 1 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена лъжица сода
- плодове по избор (в случая е използвано киви)
- сол
- за поръсване: пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с чаша захар, добавете щипка сол и кефира/киселото мляко, в който/което сте изгасили содата. Следва брашното (почти цяла чаша) и разбъркайте. Тестото ще се получи немного гъсто. Изсипете го в предварително намазнена и набрашнена кексова форма и по повърхността подредете избраните плодове.
Изпечете плодовата пита във фурната за около 15-20 минути.
Поръсете с пудрата захар, щом се охлади.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ШИПКА И КАРКАДЕ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
АЛИН ЧАЙ КОПЪР ПЛОДОВЕ 40 гр.
ГЛОГ ПЛОД 100 г ЕКО ХЕРБ
БИОХЕРБА БИЛКОВ ЧАЙ ГРЪДЕН БРОНХО ФИЛТЪР * 20
СИНЯ ХВОЙНА ПЛОДОВЕ 100 гр. БИОПРОГРАМА
ХИП БИО ИНСТАНТНА КАША ПЛОДОВЕ С ЙОГУРТ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Кактус
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Гранадила - ползи за здравето
- Млечно смути със замразени плодове
- Усукана сладка питка с течен шоколад
Коментари към Плодова пита от течно тесто