Плодова пита от течно тесто
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 чаена чаша бяла захар
- 1 чаена чаша кефир/кисело мляко
- 1 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена лъжица сода
- плодове по избор (в случая е използвано киви)
- сол
- за поръсване: пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с чаша захар, добавете щипка сол и кефира/киселото мляко, в който/което сте изгасили содата. Следва брашното (почти цяла чаша) и разбъркайте. Тестото ще се получи немного гъсто. Изсипете го в предварително намазнена и набрашнена кексова форма и по повърхността подредете избраните плодове.
Изпечете плодовата пита във фурната за около 15-20 минути.
Поръсете с пудрата захар, щом се охлади.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ШИПКА И КАРКАДЕ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ЧАЙ КОПЪР ПЛОДОВЕ 30 гр. ТАЛОДЕРМА
АЛИН ЧАЙ АНАСОН ПЛОДОВЕ 40 г
БИОХЕРБА БИЛКОВ ЧАЙ АНТИХОЛЕСТЕРОЛ ФИЛТЪР * 20 бр.
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОБЕРИ ЧИПС 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Тутманик
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Фейхоа
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Млечно смути със замразени плодове
Коментари към Плодова пита от течно тесто