Пица с тиквен сос, спанак, гъби и кашу

Необходими продукти:
за тестото
- 100 грама брашно от спелта
- 7 грама суха мая
- 1.2 чаена лъжичка сол
- щипка захар
- 60 милилитра топла вода
за тиквения сос
- 150 грама тиква
- 1 скилидка чесън
- 1 супена лъжица лимонов сок
- сол, червен пипер и кимион
- 1 супена лъжица чили сос
- 60 милилитра вода
за гарниране
- 1 чаена чаша свежи листенца спанак
- 100 грама бланширани горски гъби
- 50 грама сурово индийско кашу
- 1 главичка лук, нарязана на полумесеци
Начин на приготвяне:
В купа смесете водата, брашното, солта, захарта и маята. Разбъркайте и пригответе тесто. След 30 минути го разточете и получения блат сложете в тава, покрита с лист пергамент.
Пригответе сос като смесите в каната на блендер тиквата, чесъна, лимоновия сок, солта, пипера и кимиона. Добавете чили соса и водата. Разбийте до еднородност и намажете блата.
Гарнирайте с листенца спанак, нарязани гъби, кашу и лук. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 25 минути. Охладете, разрежете и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.blueberryvegan.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Как да използваме плоча за пица
- Джоб пица с кори за лазаня
- Бърза пица на тиган
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Тиква, Кюрбисия
- Мини пици от багета с кашкавал, чушки и маслини
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Мини пица във форма за мъфини
- Пица с аспержи, чесън и сирене
Коментари към Пица с тиквен сос, спанак, гъби и кашу