Пица с тиквен сос, спанак, гъби и кашу

Необходими продукти:
за тестото
- 100 грама брашно от спелта
- 7 грама суха мая
- 1.2 чаена лъжичка сол
- щипка захар
- 60 милилитра топла вода
за тиквения сос
- 150 грама тиква
- 1 скилидка чесън
- 1 супена лъжица лимонов сок
- сол, червен пипер и кимион
- 1 супена лъжица чили сос
- 60 милилитра вода
за гарниране
- 1 чаена чаша свежи листенца спанак
- 100 грама бланширани горски гъби
- 50 грама сурово индийско кашу
- 1 главичка лук, нарязана на полумесеци
Начин на приготвяне:
В купа смесете водата, брашното, солта, захарта и маята. Разбъркайте и пригответе тесто. След 30 минути го разточете и получения блат сложете в тава, покрита с лист пергамент.
Пригответе сос като смесите в каната на блендер тиквата, чесъна, лимоновия сок, солта, пипера и кимиона. Добавете чили соса и водата. Разбийте до еднородност и намажете блата.
Гарнирайте с листенца спанак, нарязани гъби, кашу и лук. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 25 минути. Охладете, разрежете и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.blueberryvegan.com
Коментари към Пица с тиквен сос, спанак, гъби и кашу