Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Пица с моцарела, пармезан, босилек и чесън

Пица с моцарела, пармезан, босилек и чесън

Пица с моцарела, пармезан, босилек и чесън - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 2 чаени чаши брашно
  • непълна чаша вода
  • 10 грама мая
  • 1 супена лъжица захар
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 2 супени лъжици зехтин


За плънката:

  • 30 грама масло
  • 2 скилидки чесън
  • 250 грама моцарела
  • 100 грама пармезан
  • босилек на вкус

 

Начин на приготвяне:

Замесете тестото с помощта на кухненски робот. В съда на уреда изсипете първо пресятото брашно, добавете маята и стрийте, за да се получат трохи. Сложете солта, захарта и разбъркайте. След това включете робота и започнете постепенно да наливате топлата вода.

Когато тестото се събере на топка, налейте зехтина и омесете, за да може да се поеме от тестото.

След това поставете върху кухненския плот и месете до гладкост. Оставете на топло място за 10-15 минути.

Към размекнатото масло добавете ситно накълцаните чеснови скилидки и босилек. Разбира се, може да използвате повече или по-малко чесън, ако предпочитате. Разбъркайте добре.

Сирената настържете.

Втасалото тесто разделете на две равни части и включете фурната да загрява при максимална температура. Поставете тавата, в която ще печете пицата в уреда, тя трябва да се нагорещи изключително добре.

Разточете два пласта върху пергаментна хартия и намажете двете основи с чесновото масло и разпределете сирената отгоре.

Когато тавата се нагорещи добре, в тях поставете бъдещите пици, които изпечете до зачервяване (около 10 минути).

Щом бъдат готови, поръсете с листенца пресен босилек и поднесете веднага.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимки