Пица с гъби, сирена и чесън
Необходими продукти:
готово тесто за пица
6-7 супени лъжици доматен сос
50 грама моцарела
50 грама пармезан
150-200 грама гъби
1 скилидка чесън
няколко стръка прясна мащерка
1-2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 250 градуса.
Нарежете гъбите и чесъна, след което ги изпържете заедно.
Тестото разтеглете с ръце, трябва да се получи основа с дебелина около 6-8 милиметра. Намажете я с доматения сос, като оставите около 2 сантиметра в краищата непокрити. Подредете върху него парчета моцарела, сложете листенца прясна мащерка, изпържените гъби с чесъна и полейте със зехтин.
Изпечете пицата в продължение на около 10-15 минути в загрятата фурна, докато блатът придобие златист цвят. Когато извадите, поръсете с пармезан, напръскайте със зехтин и поднесете веднага.
Добър апетит!
Снимки: kalabasa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Как да използваме плоча за пица
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Тънките пици са по-калорични
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Джоб пица с кори за лазаня
Коментари към Пица с гъби, сирена и чесън