Пица с гъби и варено месо
Необходими продукти:
1 ч. ч. мляко
3 ч. ч. брашно
1 пак. суха мая
0,5 ч. ч. олио
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
За плънката:
майонеза
варено месо или някакъв колбас
пастьоризирани гъби (без оцет)
домат
чушка
кашкавал за поръсване
подправки
Начин на приготвяне:
Затоплете олиото и млякото, прибавете солта, маята, захарта и разбъркайте всичко. Постепенно започнете да добавяте брашното. Замесете тесто и го покрийте с кърпа. Оставете го на топло място, за да втаса (за 15-25 мин.). След това месете, не трябва да се полепя по ръцете. Оформете блат от тестото и го сложете във фурната за 10 минути. Извадете, намажете го с майонеза, поръсете с подправки и подредете парченца варено месо (или колбас), гъбите, резени домат и нарязаната чушка. Поръсете с настърган кашкавал и върнете във фурната за още 5 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Тънките пици са по-калорични
- Как да използваме плоча за пица
- Джоб пица с кори за лазаня
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Колко време да варим различните видове гъби?
Коментари към Пица с гъби и варено месо