Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пица с вишни и люта чушка

Пица с вишни и люта чушка

Пица с вишни и люта чушка - изображение

Необходими продукти:

  • 2 филета аншоа, нарязани на ситно
  • 2 скилидки чесън, настъргани
  • 2/3 чаена чаша рикота
  • 1 3/4 чаена лъжица сол
  • 1/4 чаена лъжица черен пипер
  • 1/2 чаена чаша настърган пармезан
  • 500 грама тесто за пица, на стайна температура
  • 200 грама бекон, нарязан на парченца
  • 2 чаени чаши кейл (или друг зеленолистен зеленчук)
  • 1 чаена чаша вишни
  • 1/4 чаена чаша маринована люта чушка, нарязана
  • 2 чаени чаши зряла моцарела, настъргана

Начин на приготвяне:

Аншоата, рикотата, солта и пипера, заедно с чесъна и половината от пармезана смесете в купичка.

Запържете бекона докато стане хрупкав и златист, отцедете на хартия.

Разделете тестото на две части и всяко разточете върху набрашнен плот.

Изхвърлете мазнина от тигана, като запазите само 1-2 чаени лъжици. Сложете на котлона, да запуши. Внимателно поставете тестото в тигана. Намажете тестото с рикотата с аншоа, поръсете с половината от кейла, половината от вишните, половината от лютите чушки и половината от бекона. Следва да сложите и половината от моцарелата и 2 супени лъжици пармезан.

Опечете във фурна на 250 градуса за около 10-12 минути.

Прехвърлете пицата в чиния за сервиране и по същия начин опечете още една с останалото тесто и продукти.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиСнимкиЛюбопитноДиетиЛайфстайлЗдравни съветиБотаника