Пица с блат от качамак и плънка от гъби
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша царевичен грис
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
- 50 грама кашкавал, настърган
- сол и черен пипер
- 3 супени лъжици зехтин
- 220 грама гъби печурки, нарязани
- 220 грама шийтаке
- 1 лук
- 1 супена лъжица свежа мащерка
Начин на приготвяне:
Качамака сгответе според указанията на пакета, след което към него добавете пармезана и половината от кашкавала, подправете със сол и пипер. Разстелете го на тънък блат в тава, застлана с хартия.
Запечете за 5-6 минути на горен реотан.
През това време изпържете в зехтина гъбите с лука, подправете със сол, пипер и мащерка.
Извадете блата от фурната, разпределете отгоре гъбите и поръсете с кашкавал.
Запечете за 2-3 минути и сервирайте със свежа салата.
Източник:
womansday.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Как да използваме плоча за пица
- Тънките пици са по-калорични
- Джоб пица с кори за лазаня
- Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Здравословна черна пица
- Пица с шоколад
- Пица с пилешко и царевица
- Полента със сушени домати и розмарин
Коментари към Пица с блат от качамак и плънка от гъби