Качамак с кюфтенца и доматен сос
Необходими продукти:
1 литър студена вода
8-9 с. л. царевично брашно
шепа бяло брашно
щипка сол
За соса:
кайма
домати
морков
целина
лук
зехтин
Начин на приготвяне:
Сложете двата вида брашно и щипка сол във водата, поставете на котлона и бъркайки постоянно, изчакайте сместа да се сгъсти. Изсипете в топла купа (може и във форма за торта) и оставете да изстине.
Направете сос: смесете сварените зеленчуци и ги запържете в малко зехтин. След това налейте чаша вода, нека сместа заври. Добавете предварително приготвените кюфтенца от каймата. Оставете на котлона, докато сосът се сгъсти.
Сложете качамака в чиния и полейте с топлия сос.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Полента със сушени домати и розмарин
- Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене
- Полента с домати, моцарела и маслини
- Качамак със скариди, царевица и зеленчуци
- Пица с блат от качамак и плънка от бекон, лук и сирене
- Мини запеканки от качамак
- Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
- Качамак с пармезан и пипер
- Мини хапки от полента с тиква
- Полента (качамак) със зеленчуци и пресен босилек
Коментари към Качамак с кюфтенца и доматен сос