Полента с гъби и мащерка
Необходими продукти:
- 400 грама микс от гъби, нарязани
- 4 стръка мащерка + още за сервиране
- 6 скилидки чесън, смачкани
- сол и черен пипер
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 2 супени лъжици масло
- 1 чаена чаша царевичен грис
- 100 грама пармезан, настърган + още се за сервиране
- 1 супена лъжица винен оцет
- морска сол
Начин на приготвяне:
Гъбите подправете с мащерката, добавете чесъна, сол и черен пипер и изпечете на 170 градуса.
През това време сгорещете 4 1/2 чаени чаши вода. Когато заври, отстранете от котлона, изсипете в нея полентата и слолжете маслото. Разбъркайте, за да се разтопи маслото и върнете върху котлона, бъркайте непрекъснато. Покрийте с капак и прехвърлете във фурната, където запечете за около 25-30 минути, до готовност.
Извадете полентата от фурната и увеличете температурата на максимум, за да запечете до златиста коричка гъбите.
Полентата разбъркайте добре. Добавете към нея пармезана и, когато се разтопи, подправете на вкус.
Покрийте и поддържайте топла, докато гъбите се изпекат.
Гъбите полейте с оцет и оставете да се охладят за кратко.
Разсипете полентата в чинии, а отгоре сложете от гъбите, поръсете с морска сол, мащерка и пармезан.
epicurious.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Полента със сушени домати и розмарин
- Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене
- Полента с домати, моцарела и маслини
- Качамак със скариди, царевица и зеленчуци
- Пица с блат от качамак и плънка от бекон, лук и сирене
- Мини запеканки от качамак
- Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
- Качамак с пармезан и пипер
- Мини хапки от полента с тиква
- Полента (качамак) със зеленчуци и пресен босилек
Коментари към Полента с гъби и мащерка