Пица Пеперони
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша топла вода
- 15 грама активна жива мая
- 1/2 чаена лъжичка захар
- 1 чаена лъжичка сол
- 10 милилитра зехтин
- 2 и 1/2 чаени чаши брашно
за гарниране
- 1 супена лъжица зехтин
- 1/2 чаена чаша доматена паста
- 1 чаена чаша настърган кашкавал
- 100 грама фино нарязан салам пеперони
- нарязан пресен босилек
- 1 чаена лъжичка сух риган
- черен пипер според вкуса ви
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното, солта, захарта и размесете. Активирайте маята във водата, добавете зехтина и комбинирайте съставките. Разбъркайте с дървена бъркалка, а след това замесете тестото на ръка.
Набрашнете плот и разточете кора. Сложете я в застлана с лист незалепваща хартия тава и намажете блата със зехтин, а след това с доматена паста.
Поръсете с моцарела, гарнирайте със салам и поръсете с босилек, риган и черен пипер. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 15-20 минути. Охладете, разрежете и поднесете пицата топла.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.bakewithpaws.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Как да използваме плоча за пица
- Тънките пици са по-калорични
- Джоб пица с кори за лазаня
- Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Пица Пеперони