Пица Пеперони

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша топла вода
- 15 грама активна жива мая
- 1/2 чаена лъжичка захар
- 1 чаена лъжичка сол
- 10 милилитра зехтин
- 2 и 1/2 чаени чаши брашно
за гарниране
- 1 супена лъжица зехтин
- 1/2 чаена чаша доматена паста
- 1 чаена чаша настърган кашкавал
- 100 грама фино нарязан салам пеперони
- нарязан пресен босилек
- 1 чаена лъжичка сух риган
- черен пипер според вкуса ви
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното, солта, захарта и размесете. Активирайте маята във водата, добавете зехтина и комбинирайте съставките. Разбъркайте с дървена бъркалка, а след това замесете тестото на ръка.
Набрашнете плот и разточете кора. Сложете я в застлана с лист незалепваща хартия тава и намажете блата със зехтин, а след това с доматена паста.
Поръсете с моцарела, гарнирайте със салам и поръсете с босилек, риган и черен пипер. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 15-20 минути. Охладете, разрежете и поднесете пицата топла.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.bakewithpaws.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Здравословна черна пица
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Питка от кашкавал с яйца и сметана (на тиган)
- Бяла пица с броколи, гъби и млечен сос със сирена
- Пица капрезе с блат от тортила питка
- Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове
- Хрупкава двойна пица на тиган
Коментари към Пица Пеперони