Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пица-пай с гъби и кайма

Пица-пай с гъби и кайма

Пица-пай с гъби и кайма - изображение

Необходими продукти:

  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 супена лъжица олио
  • 1 чаена чаша настърган морков
  • 200 грама кайма по избор
  • 1 консерва от 400 грама домати
  • 400 грама тесто за кайма, разделено на 4 топки
  • 30 грама масло
  • 200 грама зряла моцарела, нарязана
  • 500 грама гъби, нарязани на едро
  • 1 яйца
  • 1 супена лъжица прясно мляко

Начин на приготвяне:

Загрейте мазнината и изпържете лука, докато омекне. Добавете настъргания морков и задушавайте 1-2 минути.

Следва да прибавите каймата и да я разбъркате, за да се раздроби, изпържете я докато покафенее.

Сложете доматите и гответе, докато се получи сос.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Разстелете едната топка тесто с диаметър около 20 сантиметра - по този начин оформете и останалото тесто

Изберете 4 огнеупорни купички с диаметър 18 сантиметра (тип гювече) и намажете добре с масло.

Сложете във всяка от тях по равно количество от моцарелата, гъбите и доматения сос.

Отгоре покрийте с тестото, като добре го слепите по краищата на съда, за да затвори плънката плътно, без да влиза въздух.

Намажете с разбито яйце с мляко и печете за 25 минути.

След като е готово ястието, обърнете купичката в чиния, така ще се получи хлебна паничка, пълна с вкусното ястие.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияСъставкиНовиниДиетиБотаникаПсихологияПроизводителиИсторияАлт. медицинаКлинични пътеки