Пица-пай с гъби и кайма

Необходими продукти:
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 супена лъжица олио
- 1 чаена чаша настърган морков
- 200 грама кайма по избор
- 1 консерва от 400 грама домати
- 400 грама тесто за кайма, разделено на 4 топки
- 30 грама масло
- 200 грама зряла моцарела, нарязана
- 500 грама гъби, нарязани на едро
- 1 яйца
- 1 супена лъжица прясно мляко
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнината и изпържете лука, докато омекне. Добавете настъргания морков и задушавайте 1-2 минути.
Следва да прибавите каймата и да я разбъркате, за да се раздроби, изпържете я докато покафенее.
Сложете доматите и гответе, докато се получи сос.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Разстелете едната топка тесто с диаметър около 20 сантиметра - по този начин оформете и останалото тесто
Изберете 4 огнеупорни купички с диаметър 18 сантиметра (тип гювече) и намажете добре с масло.
Сложете във всяка от тях по равно количество от моцарелата, гъбите и доматения сос.
Отгоре покрийте с тестото, като добре го слепите по краищата на съда, за да затвори плънката плътно, без да влиза въздух.
Намажете с разбито яйце с мляко и печете за 25 минути.
След като е готово ястието, обърнете купичката в чиния, така ще се получи хлебна паничка, пълна с вкусното ястие.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
Коментари към Пица-пай с гъби и кайма