Питки с лучена плънка и сусам

Необходими продукти:
- 200 грама брашно
- 1 чаена лъжица суха мая
- 40 грама захар
- 50 милилитра олио
- 2 глави лук
- 1 чаена лъжица подправки по ваш избор
- 1 чаена лъжица черен сусам
- 50 грама масло
Начин на приготвяне:
Разтворете маята, захарта и малко от брашното в топла вода (около 100-120 милилитра). Разбъркайте и добавете останалото брашно, олиото и сол на вкус.
Старателно замесете тесто, покрийте с капак и оставете на топло място, за да втаса. Когато това стане, омесете още веднъж и добавете още брашно при необходимост.
Задушете ситно нарязания кромид в сух тиган до зачервяване и омекване, като междувременно наблюдавате и разбърквате. Прибавете подправките, сол и щипка захар за карамелизиране. Затоплете за пет минути, като разбърквате.
От тестото разточете малки кръгчета, които не трябва да бъдат тънки. Върху тях разпределете лука и оформете питки. Изчакайте да втасат и ги подредете върху лист пергамент. Намажете ги с малко заквасена, за да се получи гланцово покритие след изпичането.
Може да направите "разрези-зъбчета" с кулинарна ножица и така ще имате интересни лучени таралежчета като краен резултат.
Изпечете до готовност. Приблизителното време е четвърт час, но това зависи най-вече от фурната.
Намажете горещите питки с маслото и тогава поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки дробчета с лук
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Хрупкав пържен лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Маринован лук, печен на барбекю
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Рулца от тортила питка с апетитка
Коментари към Питки с лучена плънка и сусам