Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Питки с лучена плънка и сусам

Питки с лучена плънка и сусам

Питки с лучена плънка и сусам - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама брашно
  • 1 чаена лъжица суха мая
  • 40 грама захар
  • 50 милилитра олио
  • 2 глави лук
  • 1 чаена лъжица подправки по ваш избор
  • 1 чаена лъжица черен сусам
  • 50 грама масло

 

Начин на приготвяне:

Разтворете маята, захарта и малко от брашното в топла вода (около 100-120 милилитра). Разбъркайте и добавете останалото брашно, олиото и сол на вкус.

Старателно замесете тесто, покрийте с капак и оставете на топло място, за да втаса. Когато това стане, омесете още веднъж и добавете още брашно при необходимост.

Задушете ситно нарязания кромид в сух тиган до зачервяване и омекване, като междувременно наблюдавате и разбърквате. Прибавете подправките, сол и щипка захар за карамелизиране. Затоплете за пет минути, като разбърквате.

лук

От тестото разточете малки кръгчета, които не трябва да бъдат тънки. Върху тях разпределете лука и оформете питки. Изчакайте да втасат и ги подредете върху лист пергамент. Намажете ги с малко заквасена, за да се получи гланцово покритие след изпичането.

лук

Може да направите "разрези-зъбчета" с кулинарна ножица и така ще имате интересни лучени таралежчета като краен резултат.

лук

Изпечете до готовност. Приблизителното време е четвърт час, но това зависи най-вече от фурната.

Намажете горещите питки с маслото и тогава поднесете.

Лучени питки

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаЛюбопитноСнимкиБотаникаИсторияДиети