Питка с картофено тесто, гъби и лук
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши картофено пюре
- 1/2 чаена чаша кисело мляко
- 6 яйца (2 от тях са за заливката)
- 1/2 чаена лъжица сода
- 150 грама гъби
- 1 глава лук
- 1 малък морков
- магданоз, зелен лук и други зелени подправки по избор
- 6-7 супени лъжици майонеза
- брашно (колкото е необходимо за получаване на тесто)
- подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Картофеното пюре трябва да бъде без бучки.
Към него прибавете две от яйцата, подправките и сложете брашно, колкото е необходимо, за да се получи гъсто тесто, което може да бъде омесено.
2 яйца смесете с киселото мляко, в което сте изгасили содата, подсолете и добавете брашно, достатъчно, за да направите еластично тесто, което трябва да се лепи по ръцете.
Гъбите нарежете на тънки парчета изпържете в малко олио.
Отделно изпържете накълцания лук и настъргания морков.
Разпределете тестото по дъното на тава, върху него - зеленчуците, следват картофен слой и гъбите.
Поръсете със зелените подправки и залейте със смес от 2 разбити яйца и майонеза, подсолете.
Изпечете питката до готовност във фурната.
Добър апетит!
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Тутманик
- Картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
Коментари към Питка с картофено тесто, гъби и лук