Пиле с тиквички, текила и лайм
Пригответе си всички съставки предварително, така че готвенето да протече бързо. Може да замените тиквичката с пълнозърнеста паста, ако нямате проблем с въглехидратите.
Необходими продукти:
- 1 лайм, настърган и изстискан
- 1 средно голяма тиквичка
- 340 грама пилешки гърди
- 1 супена лъжица масло от авокадо
- 1 средно голяма глава лук, наситнена
- 1/4 чаша текила бланко
- 1/4 чаша бива сметана
- 3/4 чаена лъжичка морска сол
- 1/4 чаша пармезан, настърган
- 1/4 чаша кориандър, наситнен
- 1 средно голяма червена чушка
- 1 супена лъжица лют пипер
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Настържете тиквичките през спиралайзер или с белачка, така че да заприличат на фетучини. Нарежете пилешкото месо на 12-15 тънки парчета по дължина.
Загрейте маслото в голям чугунен тиган на средно силен огън. Сотирайте пилешкото месо, лука и лютата чушка, докато омекнат (около 8 минути). Сложете чушката и соритайте за 1 минута, след което изсипете тиквичките, текилата и сока от лайм и разбърквайте, докато се сварят напълно тиквичките.
Изсипете при тях битата сметана и солта и разбърквайте за 1 минута. Овкусете с подправки и запържете за 5 минути. Поръсете с пармезан, кориандър, лимонови корички и сервирайте в купички като яхния.
Приятен апетит!
livestrong.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Пиле с тиквички, текила и лайм