Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пиле с портокалов аромат, ананас и ориз

Пиле с портокалов аромат, ананас и ориз

Пиле с портокалов аромат, ананас и ориз - изображение

Необходими продукти:

  • 6 горни бутчета, нарязани
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 лук, нарязан на ситно
  • 6 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1/2 чаена чаша пилешки бульон
  • 1/4 чаена чаша бял винен оцет
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 1 чаена лъжица кора от портокал + 1/4 чаена чаша сок
  • 1 чаена чаша нарязан свеж ананас
  • 1/2 чаена чаша листа кориандър
  • сварен ориз

Начин на приготвяне:

В олиото запържете подправени със сол пилешките късчета за около 8-10 минути, докато станат златисти. Прехвърлете ги в чиния.

В същия тиган и мазнина изпържете чесъна и лука за около 5 минути, за да омекне лука и да стане прозрачен. Прибавете бульона, оцета, соевия сос, портокаловите продукти и половината от ананаса. Посолете.

След като течността заври, върнете пилешкото в тигана и задушавайте за 6 минути, като от време на време поливате месото със соса.

Сервирайте с бял ориз и поръсете с останалия ананас и кориандър.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realsimple.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноСъставкиДиетиБотаникаХранене при...Анкети