Пиле с ориз, яйца и гъби в тесто
Необходими продукти:
около 500-550 грама брашно
120 грама масло
20 грама захар
100 милилитра прясно мляко
100 грама заквасена сметана
1 чаена лъжица сода
сол на вкус
300 грама печурки
7-8 яйца
около 100 грама ориз
зелени подправки по избор и на вкус
2 чаени чаши бульон (пилешки)
150 милилитра течна сметана
2 парчета пилешки гърди
Начин на приготвяне:
Сварете пилешкото и 2-3 от яйцата. Когато месото се охлади, нарежете го на малки кубчета.

Направете сметанов сос, като смесите в тенджера маслото и част от брашното (около 100 грама). Поставете върху котлона и варете при непрекъснато бъркане (най-добре е да направите това на водна баня).

Налейте бульона и течната сметана, нека сосът се приготвя до сгъстяване. Свалете от огъня и разбийте.

Отделно смесете 2-3 жълтъка с около 150 грама брашно и разбъркайте добре.

Постепенно добавете прясното мляко и заквасената сметана, които преди това сте смесили, като бъркате през цялото време. Трябва да се получи еднородна консистенция.

Поставете съда на слаб огън или на водна баня и бъркайте непрекъснато с тел за разбиване на яйца. Щом комбинацията се сгъсти, свалете от котлона и разбийте до еднородност.

Залейте пилешкото с нея и разбъркайте.

Измийте и нарежете гъбите, изпържете ги. Към края на приготвянето им при тях изсипете месото със соса и нека всичко се задушава при непрекъснато бъркане.

Време е да замесите тестото. За целта смесете 2 яйца със солта, захарта и содата.

Добавете около 300 грама брашно и направете тесто, което разделете на две части, като едната да бъде 3 пъти по-голяма от другата).

Сварете ориза.
Разпределете по-голяма част от тестото по дъното на подходяща тава, като трябва да се покрият и стените на съда. Първият слой от плънката да бъде от ориз (повечето, но не всичкият), смесен с нарязаните зелени подправки.

След това сложете сварените яйца, разрязани на кръгчета.

Ред е на пилето със соса и гъбите. И завършете с останалия ориз.

Разточете по-малката топка тесто, направете няколко разреза по него и затворете плънката с листа. Намажете с жълтък и изпечете в загрята фурна за около 40 минути.

Ястието е готово. То е изключително засищащо и вкусно.

Добър апетит!
Снимки: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
ВИКТОРИЯ БЮТИ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 30 мл
МАТИСЪН ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах * 400 г
КОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР ДЪЛБОКО ОВЛАЖНЯВАЩО ПОЧИСТВАЩО ОЛИО 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Руладини с бекон на фурна
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешко филе с мед и горчица
Коментари към Пиле с ориз, яйца и гъби в тесто