Пиле с лук, портокал и мед
Необходими продукти:
- сока от 1 портокал + няколко резена от плода
- 1 супена лъжица мед
- 1 чаена лъжица къри на прах (без връх)
- глава лук
- сол на вкус
- 1/2 чаена лъжица смлян червен пипер
- 2 супени лъжици олио
- 700 грама пилешко месо (които части на пилето предпочитате)
Начин на приготвяне:
В купа смесете портокаловите сок и резени с едро нарязаната глава кромид, добавете меда, кърито, червения пипер. Налейте олиото, подсолете на вкус и разбъркайте.
В тази марината сложете пилешкото, нарязано на порции, и оставете за два часа.
След това прехвърлете месото в тава и го изпечете във фурната при 200 градуса за около 30-40 минути.
Поднесете с гарнитура по избор.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: justcoolidea.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Червен портокал, Кървав портокал
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Облекчете кашлицата със сол и портокал
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Месо на токачка
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Как да си направим 9 литра домашен сок от 4 портокала?
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Портокалово реване с грис
- Портокалов кекс с шоколадови парченца
Коментари към Пиле с лук, портокал и мед