Пиле с лук, портокал и мед

Необходими продукти:
- сока от 1 портокал + няколко резена от плода
- 1 супена лъжица мед
- 1 чаена лъжица къри на прах (без връх)
- глава лук
- сол на вкус
- 1/2 чаена лъжица смлян червен пипер
- 2 супени лъжици олио
- 700 грама пилешко месо (които части на пилето предпочитате)
Начин на приготвяне:
В купа смесете портокаловите сок и резени с едро нарязаната глава кромид, добавете меда, кърито, червения пипер. Налейте олиото, подсолете на вкус и разбъркайте.
В тази марината сложете пилешкото, нарязано на порции, и оставете за два часа.
След това прехвърлете месото в тава и го изпечете във фурната при 200 градуса за около 30-40 минути.
Поднесете с гарнитура по избор.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: justcoolidea.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
НУКС CREME FRAICHE DE BEAUTY УПЛЪТНЯВАЩ ХИДРАТИРАЩ БОГАТ КРЕМ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- По чаша портокалов сок всеки ден
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Див портокал помага при болки в ставите
- Печено пиле на фурна с узо и подправки
- Портокалово реване с грис
- Сиропиран сладкиш с кайсии
- Защо кокошките могат да бягат с отрязана глава
- Перфектната марината за пилешко месо
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
Коментари към Пиле с лук, портокал и мед