Пиле с кашу в медено соев сос

Необходими продукти:
- 1/2 супена лъжица оризов оцет
- 1 кисела краставичка, нарязана ситно
- 1 супена лъжица соев сос
- 1/4 чаена лъжичка вода
- 2 чаени лъжички царевично брашно
- 1 чаена лъжичка захар
- 4 резенчета целина
- 1 сурова чушка
- 300 грама пилешки гърди
- 2 чаени лъжички зехтин
- 2 скилидки чесън, ситно нарязани
- 100 грама кашу
- зелен лук, един стрък
- 1 чаена лъжичка мед
Начин на приготвяне:
В купичка сложете оризовия оцет, соевия сос, водата, брашното и разбъркайте. Добавете захарта и меда. Разбъркайте отново и охладете. В купа сложете нарязаното на парченца пилешко месо и го подправете с получения сос.
Загрейте сух тиган и запечете ядките. Добавете маринованото месо и разбъркайте. Задушете за 10 минути ястието и добавете киселите краставички, чушката, целината, чесъна и пресния лук.
Бъркайте и задушете за още 10 минути. Разпределете ястието в чинии и поднесете върху гарнитура от сварен бял ориз.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: cf.ihearteating.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе Капрезе
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Пиле с кашу в медено соев сос