Пиле с картофи, топено сирене и копър
Необходими продукти:
- 500 грама пилешко филе
- 3 едри глави стар лук
- 4 средно големи картофа
- 3 яйца
- 200-300 грама топени сирене
- 1/22 чаена чаша заквасена сметана или натурално кисело мляко
- връзка копър
- подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Подмажете с олио тава и в нея смесете обелените и нарязани на кръгчета картофи (те не трябва да са много, достатъчно е да покрият дъното на съда), подсолете ги.
Върху тях разпределете главите стар лук, нарязани на полукръгчета, следва пилешкото - превърнато на кубчета, поръсете със сол и смлян черен пипер.
Направете заливка, разбивайки яйцата с топеното сирене и киселото мляко/заквасената сметана (за целта използвайте блендер).
Изсипете яйчено-млечната смес в тавата върху продуктите, заравнете повърхността и поставете съда в сгорещена фурна до образуване на румена коричка.
Наситнения копър сложете 10-15 минути преди ястието да бъде напълно готово.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пълнени пилешки гърди със сушени домати и моцарела
- Картофени кошнички с бекон, кашкавал и сирене
- Картофени кошнички с вкусна плънка
- Картоф
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Веган картофи с кашу сос
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Печени зеленчуци с гарам масала
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
Коментари към Пиле с картофи, топено сирене и копър