Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)

Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)

Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас) - изображение

Необходими продукти:

за мариноване на месото:

  • 1/2 чаена чаша зехтин
  • 1/4 чаена чаша сок от лимон
  • 2 чаени лъжици кимион
  • 1/2 чаена лъжица червен пипер на люспи
  • 4 пилешки гърди без кожа
  • сол и черен пипер

за зеленчуците (фахитас):

  • 1 чаена лъжица зехтин
  • 3 чушки - нарязани на ленти
  • 1 глава лук - нарязан на тънки полумесеци
  • тортила питки
  • гуакамоле
  • заквасена сметана

Начин на приготвяне:

Смесете продуктите за мариноване на пилешкото месо в голяма купа. Сложете месото и оваляйте в подправките. Покрийте купата с домакинско фолио и оставете в хладилник 30 минути (или до 2 часа), за да се овкусят пилешките филета.

В тиган загрейте 1 лъжица зехтин. Сложете пилешките гърди и пържете 8 минути на страна, докато месото стане златисто и с апетитна коричка. Извадете го от тигана и оставете да си почине, преди да нарежете.

През това време в тигана сложете лука и чушките. Задушавайте ги 7 минути, докато зеленчуците омекнат. Нарежете пилешкото месо на филийки и го сложете в тигана. Разбъркайте, за да се комбинират продуктите.

Сервирайте пилето фахитас с тортила питки, авокадо и заквасена сметана.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлХранене при...Здравни съветиДиетиНовиниАнкети