Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
Необходими продукти:
за мариноване на месото:
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 1/4 чаена чаша сок от лимон
- 2 чаени лъжици кимион
- 1/2 чаена лъжица червен пипер на люспи
- 4 пилешки гърди без кожа
- сол и черен пипер
за зеленчуците (фахитас):
- 1 чаена лъжица зехтин
- 3 чушки - нарязани на ленти
- 1 глава лук - нарязан на тънки полумесеци
- тортила питки
- гуакамоле
- заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Смесете продуктите за мариноване на пилешкото месо в голяма купа. Сложете месото и оваляйте в подправките. Покрийте купата с домакинско фолио и оставете в хладилник 30 минути (или до 2 часа), за да се овкусят пилешките филета.
В тиган загрейте 1 лъжица зехтин. Сложете пилешките гърди и пържете 8 минути на страна, докато месото стане златисто и с апетитна коричка. Извадете го от тигана и оставете да си почине, преди да нарежете.
През това време в тигана сложете лука и чушките. Задушавайте ги 7 минути, докато зеленчуците омекнат. Нарежете пилешкото месо на филийки и го сложете в тигана. Разбъркайте, за да се комбинират продуктите.
Сервирайте пилето фахитас с тортила питки, авокадо и заквасена сметана.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Задушено пиле с картофи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Месо на токачка
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Пълнено пиле с картофи и гъби
- Пица с пилешко и царевица
Коментари към Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)