Пиле паприка по унгарски
![Пиле паприка по унгарски - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/pile-paprika-92.jpg)
Тази рецепта взехме за вас от Международния кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света“, което ни приготви професионалният готвач Ласло от Унгария.
Необходими продукти:
- пиле
- глава лук
- чесън
- патешка мас
- няколко чушки
- домати
- черен пипер
- червен пипер
- 12 яйца
- брашно
- заквасена сметана
- сол
![](https://static.framar.bg/filestore/pile-paprika-95.jpg)
![](https://static.framar.bg/filestore/pile-paprika-98.jpg)
Слагаме 2-3 лъжици мас в тенджера.
Нарязваме на ситно една глава лук и я прибавяме към предварително нагрятата мас. Разбъркваме.
Смачкваме 4-5 скилидки чесън с голям нож. Нарязваме две зелени чушки, един домат на едро. Когато лукът придобие златист цвят, добавяме чушките и домата. Разбъркваме.
Изцеждаме пилешкото, добавяме и него. Подправяме с червен, черен пипер и сол на вкус.
След това наливаме малко вода, покриваме тенджерата с фолио и оставяме ястието да се готви за около 40 минути на среден огън.
Докато пилето си къкри, започваме да приготвяме тесто за една наистина интересна гарнитура. За целта ни трябва ренде за домашно тесто. Но първо сваряваме половин тенджера подсолена вода.
Докато чакаме водата да заври, приготвяме тесто от 5 яйца, 600 грама брашно и сол на вкус.
Това тесто започваме да рендосваме във врящата вода.
И когато всичкото тесто е рендосано, го оставяме да поври 4-5 минути.
Когато тестото е готово, си приготвяме студена вода настрани. Изцеждаме с цедка и го слагаме в студената вода, за да се пресече, което ще запази формата му.
Към 150 грама заквасена сметана (в отделен съд) добавяме малко брашно и съвсем малко вода, бъркаме динамично в двете посоки (обратно, а после по посока на часовниковата стрелка), гребваме един черпак от соса на пилето и го добавяме към тази смес. Целта е сметаната да се пресече с горещия сос.
Разбъркваме и добавяме сместа към пилето. След което разбъркваме отново и го дърпаме от котлона.
През това време поставяме тиган на котлона, на чието дъно слагаме патешка мас. Разбиваме 5-6 яйца в една купа, изсипваме в нагорещения тиган, добавяме тестото, което приготвихме преди това, сол и разбъркваме.
А след това изсипваме във формичка по желание, за да оформим красива порция.
Отстрани на формичката поставяме парчета пилешко месо, което покриваме със сос.
В случая за украса са използвани лентички от чушки в различни цветове и кълнове от лук.
Гарнираме, както ни харесва!
Приятен апетит!
Вижте и рецепта за Фламандско телешко задушено от Анди Донно.
По материала работиха: Елиза Трайкова и Пламен Георгиев
Снимки: Пламен Георгиев
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как и колко да варим различните видове месо
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Нова опасна мода: консумация на сурово и развалено месо
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Пържени пилешки трътки с подправки
Коментари към Пиле паприка по унгарски