Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пиле паприка по унгарски

Пиле паприка по унгарски

от 09 юни 2016г.
Пиле паприка по унгарски - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Тази рецепта взехме за вас от Международния кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света“, което ни приготви професионалният готвач Ласло от Унгария.

Необходими продукти:

  • пиле
  • глава лук
  • чесън
  • патешка мас
  • няколко чушки
  • домати
  • черен пипер
  • червен пипер
  • 12 яйца
  •  брашно
  •  заквасена сметана
  •  сол
Пилето е обезкостено предварително.

Слагаме 2-3 лъжици мас в тенджера.

Нарязваме на ситно една глава лук и я прибавяме към предварително нагрятата мас. Разбъркваме.

Смачкваме 4-5 скилидки чесън с голям нож. Нарязваме две зелени чушки, един домат на едро. Когато лукът придобие златист цвят, добавяме чушките и домата. Разбъркваме.

Изцеждаме пилешкото, добавяме и него. Подправяме с червен, черен пипер и сол на вкус.
След това наливаме малко вода, покриваме тенджерата с фолио и оставяме ястието да се готви за около 40 минути на среден огън.

Докато пилето си къкри, започваме да приготвяме тесто за една наистина интересна гарнитура. За целта ни трябва ренде за домашно тесто. Но първо сваряваме половин тенджера подсолена вода.

Докато чакаме водата да заври, приготвяме тесто от 5 яйца, 600 грама брашно и сол на вкус.

 

 Това тесто започваме да рендосваме във врящата вода.

И когато всичкото тесто е рендосано, го оставяме да поври 4-5 минути.

Когато тестото е готово, си приготвяме студена вода настрани. Изцеждаме с цедка и го слагаме в студената вода, за да се пресече, което ще запази формата му.

Към 150 грама заквасена сметана (в отделен съд) добавяме малко брашно и съвсем малко вода, бъркаме динамично в двете посоки (обратно, а после по посока на часовниковата стрелка), гребваме един черпак от соса на пилето и го добавяме към тази смес. Целта е сметаната да се пресече с горещия сос.

Разбъркваме и добавяме сместа към пилето. След което разбъркваме отново и го дърпаме от котлона. 

През това време поставяме тиган на котлона, на чието дъно слагаме патешка мас.  Разбиваме 5-6 яйца в една купа, изсипваме в нагорещения тиган, добавяме тестото, което приготвихме преди това, сол и разбъркваме.

А след това изсипваме във формичка по желание, за да оформим красива порция. 

Отстрани на формичката поставяме парчета пилешко месо, което покриваме със сос.

В случая за украса са използвани лентички от чушки в различни цветове и кълнове от лук.

Гарнираме, както ни харесва!

Приятен апетит!

Вижте и рецепта за Фламандско телешко задушено от Анди Донно.

По материала работиха: Елиза Трайкова и Пламен Георгиев
Снимки: Пламен Георгиев


Още по темата:
  • Пица с пилешко и царевица Пица с пилешко и царевица
  • Панирани пилешки хапки с подправки Панирани пилешки хапки с подправки
  • Лазаня с плънка от пилешко и зеленчуци Лазаня с плънка от пилешко и зеленчуци
  • Пилешки пилаф в гювече Пилешки пилаф в гювече
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв. / 434.60 €

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
2.30лв. / 1.18 €

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
86.30лв. / 44.12 €

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

Коментари към Пиле паприка по унгарски

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пиле паприка по унгарски
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 22:11
    Коментирайте "Пиле паприка по унгарски"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Медици: Ограничавайте яденето на колбаси от какъвто и да е вид!
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Афлатоксини може да има дори в месото и млякото на животни, консумирали заразен фураж
  • Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
  • Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
  • Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
  • Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
  • Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 8 часа и 53 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 12 часа и 16 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява

Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява

от 21 март 2025г. Прочети повече
Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица) Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

от 22 фев 2024г. Прочети повече
Консумирате ли месо? Консумирате ли месо?

Консумирате ли месо?

от 26 юли 2016г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival