Пилешко филе Тандури с ментов сос
Необходими продукти:
- 4 броя пилешки гърди
- 150 милилитра натурално кисело мляко
- 2 скилидки чесън
- 1 чаена лъжица смлян кимион
- 1 чаена лъжица чили на прах
- щипка куркума
- сол
- черен пипер
За соса:
- връзка прясна мента
- парче краставица - 5 сантиметра
- 1 скилидка чесън
- 150 милилитра натурално кисело мляко
- 1 чаена лъжица лимонов сок
Начин на приготвяне:
Счукайте в купа чесъна заедно с кимиона, чилито и куркумата. Добавете киселото мляко, сол и черен пипер на вкус.
Махнете кожата на пилешките гърди, отстранете всички мазнини и направете дълбоки разрези в месото. Сложете го в маринатата и оставете на студено за един час.
Направете соса, като смесите в блендер ситно нарязаната краставица, чесъна, ментата и разбиете до еднородност. След това добавете киселото мляко и разбийте още веднъж. Накрая налейте лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер. Приберете соса в хладилника.
подредете пилешкото в тава, полейте с останалата марината и сложете да се пече в предварително загрята фурна.
След 30-40 минути ястието ще бъде готово. Поднесете го с ментовия сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: chtoprigotovit.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Пилешко филе Тандури с ментов сос