Пилешко филе с тиква в сметанов сос на фурна
Необходими продукти:
около 1 килограм почистена и нарязана на парчета тиква
около 600 грама пилешко филе, нарязано на еднакви парчета
2-3 супени лъжици зехтин
1/2 лимон
мащерка или други подправки и билки по ваш вкус
сол и смлян черен пипер на вкус
500 грама готварска сметана
1 чаена чаша бяло вино (може да заместите със зеленчуков или пилешки бульон, или просто с вода)
2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Подправете филето със сол и смлян черен пипер, напръскайте със сока от 1/2 лимон, зехтин и натрийте със скилидка чесън. Разбъркайте и оставете месото да поеме вкусовете и ароматите.
Същото направете и с парчетата тиква, но тях подредете в тава и тогава поръсете с подправките и напръскайте със зехтин и лимонов сок. Веднага сложете във фурната и нека се изпече до полуготовност около 30 минути, докато се зачерви.
Точното време зависи от големината на парчетата, от самата тиква и от вашата фурна.
След това прибавете пилешкото, налейте виното и залейте всичко със сметаната. Върнете във фурната и оставете ястието да се приготвя в продължение на 20 минути (или до пълна готовност на продуктите).
Поднесете горещо.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе в млечен сос с лимон и каперси
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Пилешко филе с тиква в сметанов сос на фурна