Пилешко филе с розмарин, мед и горчица
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша зърнеста горчица
- 1/4 чаена чаша дижонска горчица
- 1/2 чаена чаша мед
- 3 супени лъжици студено пресован зехтин
- 1/2 глава жълт лук, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 1/2 килограма пилешки гърди, разполовени
- сол и прясно смлян черен пипер
- 3-4 стръкчета пресен розмарин
Начин на приготвяне:
- В малка купа смесете двата вида горчица, меда и зехтина. Разбъркайте добре.
- Загрейте 1 чаена лъжичка зехтин в тиган на умерен огън.
- Добавете лука и го сотирайте в продължение на 5 минути.
- Прибавете чесъна, разбъркайте и гответе още 1-2 минути.
- Подмажете дъното на голяма тава със сместа.
- Отгоре разпределете пържолите и ги подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
- Залейте ги с медената смес и разпределете стръкчетата розмарин между тях.
- Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна в продължение на 20 минути.
- Отстранете фолиото, залейте месото със соса и печете още 20-30 минути.
- Поднесете медените пилешки филета топли, гарнирани според вкуса.
Приятен апетит!
Снимки: goodlifeeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Пилешко филе с мед и лимон
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
Коментари към Пилешко филе с розмарин, мед и горчица