Пилешко филе с плънка от сушени домати, кашкавал и спанак

Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди, малки по размер
- 1/2 чаена чаша сушени домати, нарязани на ивици
- 4 резена кашкавал
- шепа спанак
- 2 чаени лъжички масло
За овкусяване:
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 1 супена лъжица лимонов сок, прясно изцеден
- 1/2 чаена лъжичка захар
- 2 чаени лъжички зехтин
- 1/2 чаена лъжичка червен пипер на люспи
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Смесете овкусяващите съставки в купа и разбъркайте добре.
- Разрежете надлъжно пилешките гърди, без да ги отрязвате до края.
- Подправете двете им страни с овкусяващата смес.
- Разстелете ги върху голяма дъска и върху едната им половина разпределете нарязаните сушени домати.
- Покрийте с кашкавала и отгоре разпределете спанака.
- Прихлупете с другата половина на филето и застопорете краищата с клечки за зъби.
- Загрейте маслото в голям тиган на средно силен огън и запържете пилешките филета от двете страни в продължение на 1-2 минути до златист цвят.
- Внимателно ги прехвърлете в тавичка, залейте с отделилия се сос и печете в продължение на 15-20 минути.
- Оставете пълнените пилешки гърди да си починат за около 3 минути, преди да ги поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе Капрезе
- Пилешко филе с мед и лимон
Коментари към Пилешко филе с плънка от сушени домати, кашкавал и спанак