Пилешко филе с пикантен сос
Необходими продукти:
за мариноване на месото:
- 4 броя пилешки гърди
- по 1 супена лъжица сол, захар, червен пипер и риган
- 1/2 супена лъжица кимион
- 1 супена лъжица зехтин
За соса:
- 3 печени червени чушки
- 2 глави печен червен лук
- 4 скилидки чесън - смачкани
- 2 люти чушки "птиче око" - почистени и нарязани
- сокът и кората на 2 лимона
- 100 милилитра винен оцет
- 1 чаена лъжица пушен червен пипер
- 1 чаена лъжица риган
- 2 чаени лъжици морска сол
- 1 супена лъжица кафява захар
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 1/2 чаена лъжица бахар
- 140 милилитра зехтин
Начин на приготвяне:
Пригответе маринатата за пилето - в голяма стъкнела купа смесете зехтина, захарта, солта, кимиона, ригана и червения пипер. Сложете гърдите и ги оваляйте в маринатата.
Опечете месото на скара или на барбекю, до готовност.
Докато пилето се пече, сложете всички продукти за соса в касерола - с изключение на зехтина. Нека къкрят 10 минути и охладете за кратко.
Пресипете в блендер и започнете да блендирате и да добавяте зехтина на тънка струя, до получаването на сос с гъстотата на смути.
Ако сосът е много течен го редуцирайте на котлона и оставете да се охлади.
Сервирайте пилето върху пържени картофи и полейте с пикантния сос.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Пилешко филе с пикантен сос