Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко филе с пикантен сос

Пилешко филе с пикантен сос

Пилешко филе с пикантен сос - изображение

Необходими продукти:

за мариноване на месото:

  • 4 броя пилешки гърди
  • по 1 супена лъжица сол, захар, червен пипер и риган
  • 1/2 супена лъжица кимион
  • 1 супена лъжица зехтин

За соса:

  • 3 печени червени чушки
  • 2 глави печен червен лук
  • 4 скилидки чесън - смачкани
  • 2 люти чушки "птиче око" - почистени и нарязани
  • сокът и кората на 2 лимона
  • 100 милилитра винен оцет
  • 1 чаена лъжица пушен червен пипер
  • 1 чаена лъжица риган
  • 2 чаени лъжици морска сол
  • 1 супена лъжица кафява захар
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • 1/2 чаена лъжица бахар
  • 140 милилитра зехтин

Начин на приготвяне:

Пригответе маринатата за пилето - в голяма стъкнела купа смесете зехтина, захарта, солта, кимиона, ригана и червения пипер. Сложете гърдите и ги оваляйте в маринатата.

Опечете месото на скара или на барбекю, до готовност.

Докато пилето се пече, сложете всички продукти за соса в касерола - с изключение на зехтина. Нека къкрят 10 минути и охладете за кратко.

Пресипете в блендер и започнете да блендирате и да добавяте зехтина на тънка струя, до получаването на сос с гъстотата на смути.

Ако сосът е много течен го редуцирайте на котлона и оставете да се охлади.

Сервирайте пилето върху пържени картофи и полейте с пикантния сос.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти