Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко филе с песто, чери домати и винен сос

Пилешко филе с песто, чери домати и винен сос

Пилешко филе с песто, чери домати и винен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 4 пилешки гърди
  • 1 чаена лъжица риган
  • 1/4 чаена чаша бяло вино
  • 4 супени лъжици масло
  • 3 скилидки чесън - пресовани
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1 чаена чаша зряла моцарела
  • 1 чаена чаша песто
  • 2 чаени чаши чери домати
  • 1/4 чаена чаша настърган пармезан
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

В голям тиган на средна температура загрейте зехтина. Подправете пилешкото филе с риган, сол и черен пипер. Запържете месото, докато придобие кафява коричка - за около 6 минути от страна.

Прехвърлете готовото филе в чиния, а в тигана - без да го почиствате от късчетата месо - сложете виното и разбъркайте с дървена лъжица, за да оберете загорелите парченца по дъното на съда. Добавете маслото и разбъркайте, за да се разтопи, след това прибавете чесъна и лимоновия сок.

Върнете пилето в тигана и върху всяко филе сложете настъргана моцарела. Задушете за 1 минута под капак, за да се разтопи сиренето. Намажете месото с песто и добавете нарязаните на четвъртинки домати. Настържете пармезан върху ястието и сервирайте веднага.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти