Пилешко филе с песто, чери домати и винен сос
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 4 пилешки гърди
- 1 чаена лъжица риган
- 1/4 чаена чаша бяло вино
- 4 супени лъжици масло
- 3 скилидки чесън - пресовани
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1 чаена чаша зряла моцарела
- 1 чаена чаша песто
- 2 чаени чаши чери домати
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В голям тиган на средна температура загрейте зехтина. Подправете пилешкото филе с риган, сол и черен пипер. Запържете месото, докато придобие кафява коричка - за около 6 минути от страна.
Прехвърлете готовото филе в чиния, а в тигана - без да го почиствате от късчетата месо - сложете виното и разбъркайте с дървена лъжица, за да оберете загорелите парченца по дъното на съда. Добавете маслото и разбъркайте, за да се разтопи, след това прибавете чесъна и лимоновия сок.
Върнете пилето в тигана и върху всяко филе сложете настъргана моцарела. Задушете за 1 минута под капак, за да се разтопи сиренето. Намажете месото с песто и добавете нарязаните на четвъртинки домати. Настържете пармезан върху ястието и сервирайте веднага.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Пилешко филе с песто, чери домати и винен сос