Пилешко филе с маслини, чесън и каперси

Необходими продукти:
4 пилешки филета
1 скилидка чесън
1/2 чаена чаша маслини без костилки
1 супена лъжица консервирани каперси
За гарнитурата:
1 чаена чаша просо
1/3 чаена чаша нарязан салатен лук
2 моркова
1/4 чаена чаша пълнени маслини с пюре от червени чушки
1/2 чаена чаша консервиран грах
2 супени лъжици нарязан пресен босилек
2 супени лъжици зехтин
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Подмажете с олио тава, в която ще печете ястието.
С помощта на блендер смелете пълнените маслини, каперсите и чесъна до получаването на пюре.
Подредете филетата в подготвения съд и ги намажете с пастата. Поставете във фурната за около 25 минути.
Сварете просото и към него прибавете граха, нарязаните моркови и лук, маслините, босилека и зехтина. Подправете сос сол и смлян черен пипер на вкус и гарнитурата е готова.
Поднесете пилешкото филе с нея и да ви е вкусно!
Снимка: shape.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОНДА БОЯ ЗА КОСА PROFESSIONAL DOUBLE 3 ТЪМНО КАФЯВ
ТРЕНД ЪП ШАМПОАН ЗА СУХА КОСА VEGETABLE MILK 300 мл
ХОЛЕСФИТОЛ НГ таблетки * 56 ТИЛМАН
ЛАВЕНА МОЯТА ПРИРОДА КРЕМ-САПУН МАСЛИНА 75 г
СОУ СИМПЪЛ BEAUTY MAMA НАТУРАЛНО МАСЛО ПРИ СТРИИ ЗА БРЕМЕННИ 200 мл
ТЕНСИОФИТОЛ капсули * 56 ТИЛМАН
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Костилките от маслини прочистват червата
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Хапки от маслини в тесто
- Маслина (европейска)
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Пилешко филе с маслини, чесън и каперси