Пилешко филе с кашкавал и майонеза
Необходими продукти:
- 4 пилешки гърди, разполовени
- 1 чаена чаша майонеза
- 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- В средно голяма купа смесете майонезата с кашкавала и подправките. Разбъркайте добре.
- Подсушете пилешките гърди с кухненска хартия и ги подредете плътно в тавичка с подходяща големина.
- Отгоре разпределете майонезената смес, като се уверите, че филето е изцяло покрито.
- Печете около 45 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете крехките пилешки филета топли, поръсени с пресен магданоз и гарнирани по избор.
Приятен апетит!
Снимка: kitchme.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешко филе с кашкавал и майонеза