Пилешко филе с домати и босилек

Необходими продукти:
3 пилешки филета
3 узрели месести домата
връзка босилек
сол и черен пипер на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилешкото филе. С остър нож разрежете парчетата надлъжно, но не срязвайте докрай. Разтворете ги (като книжка) и овкусете със сол и черен пипер.
Доматите нарежете на парчета, босилека накълцайте ситно. Сложете по резен домат върху едната страна на филето, поръсете с подправки и с босилек, след което затворете с другата.
Закрепете с помощта на клечка за зъби и изпържете в нагорещено олио на среден огън до получаването на апетитна коричка (по около 7 минути от всяка страна).
С плънката може да експериментирате, използвайки пържени гъби, домати с кашкавал. Също вариант е да изпечете във фурната след кратко запържване или да приготвите на скара.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе в млечен сос с лимон и каперси
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
Коментари към Пилешко филе с домати и босилек