Пилешко филе с гъби, сметанов сос и бърбън

Необходими продукти:
- 6 броя пилешки гърди без кожа
- 1/2 чаена чаша брашно
- сол и черен пипер
- 220 грама гъби
- 3 супени лъжици масло
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 стръка зелен лук
- 1/3 чаена чаша бърбън
- 1 чаена чаша сметана за готвене
Начин на приготвяне:
Овкусете пилешкото месо със сол и черен пипер и оваляйте в брашно. Оставете настрана, докато потрябват отново.
Загрейте тиган на средна степен и разтопете 2 супени лъжици от маслото заедно със зехтина. Нарежете лука на ситно и го сложете в тигана, заедно с пилешкото месо. Пържете, докато филетата станат златисти и хрупкави – около 15-20 минути.
Докато филетата се готвят, през няколко минути ги поливайте с лъжичка от бърбъна.
След като приключите с пърженето на пилето, го прехвърлете във фурна, загрята на 100 градуса, за да поддържате месото топло.
Нарежете гъбите на тънко и ги запържете в същия тиган, в който сте готвили пилето (бърбънът би трябвало да се е изпарил досега). Сложете последната лъжица масло и ги запържете докато станат златисти от двете страни.
Добавете сметаната към гъбите и разбъркайте, като оберете всички парченца останали от пилето по дъното на тигана. Варете на средна степен, докато започне течността да се сгъстява. Добавете сол и черен пипер, ако има нужда.
Сервирайте пилето, залято със соса.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruce.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешко филе с мед и горчица
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Пилешко филе с гъби, сметанов сос и бърбън