Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко филе с гъби, сметанов сос и бърбън

Пилешко филе с гъби, сметанов сос и бърбън

Пилешко филе с гъби, сметанов сос и бърбън - изображение

Необходими продукти:

  • 6 броя пилешки гърди без кожа
  • 1/2 чаена чаша брашно
  • сол и черен пипер
  • 220 грама гъби
  • 3 супени лъжици масло
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 стръка зелен лук
  • 1/3 чаена чаша бърбън
  • 1 чаена чаша сметана за готвене

Начин на приготвяне:

Овкусете пилешкото месо със сол и черен пипер и оваляйте в брашно. Оставете настрана, докато потрябват отново.

Загрейте тиган на средна степен и разтопете 2 супени лъжици от маслото заедно със зехтина. Нарежете лука на ситно и го сложете в тигана, заедно с пилешкото месо. Пържете, докато филетата станат златисти и хрупкави – около 15-20 минути.

Докато филетата се готвят, през няколко минути ги поливайте с лъжичка от бърбъна.
След като приключите с пърженето на пилето, го прехвърлете във фурна, загрята на 100 градуса, за да поддържате месото топло.

Нарежете гъбите на тънко и ги запържете в същия тиган, в който сте готвили пилето (бърбънът би трябвало да се е изпарил досега). Сложете последната лъжица масло и ги запържете докато станат златисти от двете страни.

Добавете сметаната към гъбите и разбъркайте, като оберете всички парченца останали от пилето по дъното на тигана. Варете на средна степен, докато започне течността да се сгъстява. Добавете сол и черен пипер, ако има нужда.
Сервирайте пилето, залято със соса.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruce.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти