Пилешко филе на скара в марината от кисели краставички
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешко филе
- черен пипер и кимион според вкуса
- няколко стръка пресен копър
- 2-3 нарязани кисели краставички
- 1 чаена чаша марината от кисели краставички
- 1 чаена лъжичка къри на прах
Начин на приготвяне:
Нарежете филето и го сложете в тава. Подправете месото с кимион, черен пипер и къри. Разбъркайте и налейте маринатата от краставичките.
Оставете пилешкото да престои за една нощ и на другия ден загрейте скара. Запечете за 2-3 минути. Подредете грилованото месо в тенджера и прибавете останалата марината.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути. Охладете, разпределете месото в порции и гарнирайте с пресен копър и краставички.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.thekitchn.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Пилешко филе на скара в марината от кисели краставички