Пилешко филе в сос от бяло вино с гъби
Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди, разполовени и разрязани надлъжно /общо 4 филета/
- 340 грама гъби, нарязани на филийки
- 2 супени лъжици масло
- 1/4 чаена чаша бяло вино
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 3 скилидки чесън, пресовани или настъргани на ситно
- 1 1/2 чаена чаша смес от прясно мляко и сметана /50:50/
- 1 супена лъжица брашно
- сол и прясно смлян черен пипер
- пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Подправете пилешките филета със сол и черен пипер от двете страни и ги запържете за около 4-5 минути.
- Обърнете и гответе още 3-4 минути. Прехвърлете в чиния и покрийте с алуминиево фолио.
- Добавете лука и чесъна в тигана и ги задушете в продължение на няколко минути.
- Прибавете гъбите, разбъркайте и подправете със сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
- Гответе около 5 минути, като разбърквате периодично.
- Поръсете с брашното, разбъркайте и залейте с виното.
- След 2-3 минути добавете сместа от мляко и сметана. Разбъркайте и гответе още 3 минути, докато сосът се сгъсти.
- Върнете пилешките пържоли в тигана, поръсете с пресен магданоз и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: jocooks.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Пилешко филе в сос от бяло вино с гъби