Пилешко филе в орехова марината и гарнитура от сварени картофи

Необходими продукти:
2 парчета пилешко филе
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус
1/2 чаена чаша орехи (или бадеми)
1 супена лъжица лимонов сок
2 супени лъжици зехтин
магданоз по желание
За гарнитурата:
6 - 8 средни картофа
1 супена лъжица масло
1 малка връзка копър
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете филето. Счукайте орехите и към тях прибавете намачканата скилидка чесън, зехтина, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус.
Потопете месото в получената марината, намажете добре и от двете страни, затворете съда с капак и оставете пилешкото да престои в сместа около 20 - 30 минути, за да се овкуси.
След това сложете филето в тава, покрийте с фолио и изпечете във фурната при температура от 200 - 220 градуса за около 15 - 20 минути.
През това време направете гарнитурата. Обелете картофите и ги сварете до готовност. Подсолете в края на приготвянето. Отцедете водата, намажете картофите с маслото и поръсете с нарязан копър.
Поднесете готовото филе с целите сварени картофи.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе в млечен сос с лимон и каперси
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
Коментари към Пилешко филе в орехова марината и гарнитура от сварени картофи