Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко филе в лучен сос с кашкавал и мащерка

Пилешко филе в лучен сос с кашкавал и мащерка

Пилешко филе в лучен сос с кашкавал и мащерка - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм пилешко филе
  • 1 килограм стар лук
  • 100 грама кашкавал
  • 2 чаени лъжици балсамов оцет
  • 2 чаени чаши пилешки бульон
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1/2 чаена лъжица суха мащерка
  • сол, олио и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Нарежете обелените глави лук на полукръгчета, подсолете и ги задушете в олио (около 4 супени лъжици) за 20 минути. След това налейте оцета, разбъркайте, оставете лука върху котлона за още няколко минути и прехвърлете в купа.

Налейте няколко лъжици мазнина в тигана и изпържете до готовност филето, нарязано на кубчета. Подсолете на вкус и извадете в купа.

Налейте бульона в тигана, добавете брашното, бъркайки непрекъснато. подправете с черен пипер и сол, сложете мащерката и добавете лука и пилешкото. Разбъркайте и поръсете с настъргания кашкавал.

Запечете във фурната за 10 минути (предварително я включете да се сгорещи на 175 градуса).

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ogorod.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноАлт. медицинаСнимкиИсторияБотаникаЛайфстайлДиети