Пилешко филе в лучен сос с кашкавал и мащерка

Необходими продукти:
- 1 килограм пилешко филе
- 1 килограм стар лук
- 100 грама кашкавал
- 2 чаени лъжици балсамов оцет
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- 2 супени лъжици брашно
- 1/2 чаена лъжица суха мащерка
- сол, олио и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете обелените глави лук на полукръгчета, подсолете и ги задушете в олио (около 4 супени лъжици) за 20 минути. След това налейте оцета, разбъркайте, оставете лука върху котлона за още няколко минути и прехвърлете в купа.
Налейте няколко лъжици мазнина в тигана и изпържете до готовност филето, нарязано на кубчета. Подсолете на вкус и извадете в купа.
Налейте бульона в тигана, добавете брашното, бъркайки непрекъснато. подправете с черен пипер и сол, сложете мащерката и добавете лука и пилешкото. Разбъркайте и поръсете с настъргания кашкавал.
Запечете във фурната за 10 минути (предварително я включете да се сгорещи на 175 градуса).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ogorod.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Ползи и вреди на червения лук
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Пилешки дробчета с лук
- Пилешко филе с мед и горчица
Коментари към Пилешко филе в лучен сос с кашкавал и мащерка