Пилешко филе в лучен сос с кашкавал и мащерка
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешко филе
- 1 килограм стар лук
- 100 грама кашкавал
- 2 чаени лъжици балсамов оцет
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- 2 супени лъжици брашно
- 1/2 чаена лъжица суха мащерка
- сол, олио и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете обелените глави лук на полукръгчета, подсолете и ги задушете в олио (около 4 супени лъжици) за 20 минути. След това налейте оцета, разбъркайте, оставете лука върху котлона за още няколко минути и прехвърлете в купа.
Налейте няколко лъжици мазнина в тигана и изпържете до готовност филето, нарязано на кубчета. Подсолете на вкус и извадете в купа.
Налейте бульона в тигана, добавете брашното, бъркайки непрекъснато. подправете с черен пипер и сол, сложете мащерката и добавете лука и пилешкото. Разбъркайте и поръсете с настъргания кашкавал.
Запечете във фурната за 10 минути (предварително я включете да се сгорещи на 175 градуса).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ogorod.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
Нов911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЗА ДЕЦА ЯГОДА дъвчащи таблетки * 18
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Ползи и вреди на червения лук
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
Коментари към Пилешко филе в лучен сос с кашкавал и мащерка