Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко с праз и гъби, запечено под бутер тесто

Пилешко с праз и гъби, запечено под бутер тесто

Пилешко с праз и гъби, запечено под бутер тесто - изображение

Необходими продукти:

  • 480 грама сварено и нарязано пилешко месо
  • бялата част на стрък праз, нарязана на тънки парчета
  • 130 грама (2 тънки ивици) бекон (без кожа) - може да използвате пушен
  • 200 грама нарязани гъби
  • 1 супена лъжица брашно
  • 250 милилитра пилешки бульон
  • 1/3 чаена чаша готварска сметана (с около 20% масленост)
  • 1 супена лъжица дижонска горчица
  • 1 лист бутер тесто (разделете го на 4 части)


Начин на приготвяне:

Сгорещете малко количество олио в тиган и в него изпържете праза, нарязания на кубчета бульон и гъбите. Добавете брашното и пържете още 2-3 минути, като разбърквате.

След това постепенно налейте бульона при непрекъснато бъркане. Накрая прибавете горчицата, сметаната и пилешкото.

Разпределете сместа в 4 купички (тип гювечета), които затворете с по парче бутер тесто. Притиснете леко краищата на "капачетата" към съдовете.

Поставете във фурната, която преди това сте сгорещили на 180-200 градуса и печете в продължение на около 20 минути.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиНовиниХрани и ястияЛайфстайлХранене при...ДиетиАнкети