Пилешко с портокалов сос

Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди
- 3 яйца
- 2 чаени лъжици чесън на прах
- 1/2 чаена лъжица лют чили сос
- 1 чаена чаша брашно
- по 1/2 чаена лъжица сол и пипер
- 1/2 чаена чаша майонеза
- 4 супени лъжици сладко-лютив сос
- настъргана кората на половин портокал
- сокът от половин портокал
- зелен лук
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрява на 200 градуса.
Нарежете месото на хапки.
Към яйцата добавете чесъна, лютивия сос и половината от солта.
В друга купа сложете брашното, останалата сол и черния пипер, разбъркайте.
Потопете 3-4 парченца от месото в яйцата, след което ги прехвърлете в брашното и оваляйте. Подредете в тава, застлана с хартия.
Печете 15 минути, обърнете хапките и допечете още 5 минути.
Комбинирайте портокаловите сок и кора, майонезата, сладко-лютивия сос и нарежете на ситно малко зелен лук, който също добавете в сместа.
Сложете соса в касерола и изчакайте да заври.
Към него добавете изпеченото месо и разбъркайте, за да се покрият парченцата пилешко. Изключете котлона, когато сосът се сгъсти.
Гарнирайте със зелен лук и поднесете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sidechef.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
SPEICK НАТУРАЛ АКТИВ ДУШ ГЕЛ 200 мл
АРТЕМИС БИО ЧАЙ ANTIOXIDANT филтър * 15
МАЙ ОРГАНИКА ЗЛАТНО ЖЕЛЕ 200 мл
НовИНГЛИШ СОУП КЪМПАНИ КЮ ЛУКСОЗЕН КРЕМ ЗА РЪЦЕ ГАРДЕНИЯ И НЕРОЛИ 75 мл
НовФЛОРАНС НЕЙЧЪР ЧАЙ ЗА НЕРВНАТА СИСТЕМА, БИО филтър * 20
НовФЛОРАДИКС МУЛТИВИТАМИН сироп 250 мл SALUS HAUS
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки гърди с фурми
- Коктейл Мимоза с червен портокал
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
- Портокалов млечно-сметанов крем-десерт
Коментари към Пилешко с портокалов сос