Пилешко с бира и портокал
Необходими продукти:
- 6 пилешки филета, нарязани на кубчета
- сок от един портокал и корите му
- 1/2 чаена чаша бира
- 1/2 чаена чаша кафява захар
- 20 милилитра соев сос
- 1/2 чаена лъжичка оризов оцет
- 1 супена лъжица чили сос
- 1 скилидка чесън
- 3 супени лъжици зехтин
- половин настърган джинджифилов корен
- няколко стръка пресен лук
- 20 грама печен сусам
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтин в тенджера и запържете пилешкото месо, джинджифила и чесъна. В купа смесете настъргана портокалова кора, сока от плода, кафявата захар, соевия сос, чили соса и оризовия оцет.
Разбъркайте и прибавете сместа към месото. Налейте бирата и оставете ястието да къкри на слаб огън докато течността се редуцира.
Охладете, разсипете порции и гарнирайте нарязан пресен лук и печени сусамови семена. Поднесете и се насладете на ястието.
Бон Апети!
Източник: craftbeering.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МОН ПЛАТИН ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ШАМПОАН С ЧЕРЕН ХАЙВЕР ЗА МАЗНА КОСА 400 мл
ЕМПЕР МЪЖКА ТОАЛЕТНА ВОДА STYLO 80 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА VERATO 100 мл
ПРАЙВ МЪЖКА ТОАЛЕТНА ВОДА ONCE UPON A TIME 90 мл
ОРГАНИК ШОП СКРАБ ЗА ТЯЛО СИЦИЛИАНСКИ ПОРТОКАЛ 250 мл
АРТЕМИС БИО ЧАЙ ANTIOXIDANT филтър * 15
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- За какво е полезна бирата?
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Защо е полезна маската за коса с бира
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
Коментари към Пилешко с бира и портокал